Виена. Австрийското правителство реши, че задължителната ваксинация срещу коронавирус, която

...
Виена. Австрийското правителство реши, че задължителната ваксинация срещу коронавирус, която
Коментари Харесай

ТАСС: Задължителната ваксинация в Австрия ще се изисква само за лица над 18 години

Виена. Австрийското държавно управление реши, че наложителната имунизация против ковид, която стартира през февруари, ще обхване жителите на страната на възраст 18 и повече години. Това заяви в неделя австрийският канцлер Карл Нехамер, представяйки съответния законопроект, представен от TACC .

„ Задължителната имунизация стартира при започване на февруари “, сподели той на конференция във Виена. Канцлерът добави, че акцията ще важи за лица „ единствено на и над 18 години “.

По-рано държавното управление разгласи, че имунизацията против Covid-19 ще бъде наложителна за всички поданици на републиката над 14-годишна възраст.

Законът за наложителната имунизация би трябвало да влезе в действие при започване на февруари тази година след поддръжката в Народното събрание с нормално болшинство от депутатите единствено на две ръководещи партии. Гласуването на законопроекта е планувано за 20 януари.

Задължителната имунизация няма да обхване бременни дами, които са преболедували в границите на шест месеца след болестта, и лица, за които имунизацията е противопоказана по здравословни аргументи с здравно удостоверение за здравното освобождение.

От февруари популацията на Австрия ще бъде осведомено документално за нуждата от имунизиране. Съответните писма ще бъдат изпратени до мястото на престояване на лицата, регистрирани в Австрия. На 15 март стартира контролът за съблюдаване на закона. Полицията ще може да ревизира за документи за имунизация или здравно освобождение от имунизация от жителите на улицата. Отказ за имунизация или липса на документ за имунизация ще се санкционира с санкция от 600 евро. Максималният размер на санкцията през годината може да бъде до 3600 евро. Не се планува арест за отвод от имунизация.

Критика към мярката на държавното управление

Решението на австрийското държавно управление да вкара наложителна имунизация против Covid-19 се оказа непопулярно в австрийското общество и провокира невиждани всеобщи митинги и рецензии.

Така експерти от австрийския държавен портал за електронно здравно досие ELGA обявиха, че механически въвеждането и контрола на наложителната имунизация няма да бъде допустимо до април. Един от най-авторитетните и авторитетни представители на водещата опозиционна Социалдемократическа партия на Австрия и ръководителят на област Бургенланд Ханс Петер Доскоцил прикани за преразглеждане на държавния законопроект поради разпространяването на варианта „ Омикрон “.

Миналата седмица Австрийската организация за печата (APA) популяризира и отворено писмо от 600 австрийски служители на реда, адресирано до министъра на вътрешните работи Герхард Карнер, предупреждаващо за опасността от разединение на обществото и полицейския уред заради проекта на държавното управление на републиката да вкарват наложителна имунизация против ковид и приканват за преустановяване на принуждаването на популацията да се имунизира.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР