Виена. Австрийският министър на отбраната Ханс-Петер Доскозил заяви, че има

...
Виена. Австрийският министър на отбраната Ханс-Петер Доскозил заяви, че има
Коментари Харесай

Република : Австрия предупреждава, че Балканския полуостров се ислямизира.

Виена. Австрийският министър на защитата Ханс-Петер Доскозил съобщи, че има заплаха от възходящото въздействие на исляма в страните от Югоизточна Европа, съобщи македонската медия " Република ".
" Виждате ислямизация на Балканите, от която могат да те полазят тръпки ", съобщи авторитетният политик от редиците на австрийските социалдемократи. Според него, силата и въздействието на Европейски Съюз на Балканите избледнява, а въпреки това Турция и Саудитска Арабия популяризират своето въздействие. Министърът счита, че Анкара е доста авторитетна в Косово, Албания и Сърбия.
Той уточни, че Турция се пробва да завоюва жителите на района с възобновяване на джамии в Босна и Косово, в Сараево и Баня Лука, както и в Призрен и Прищина, като в същото време турски предприемачи влагат в Босна и Херцеговина и в южната част на Сърбия. В Косово, турски компании се занимават хранително-вкусовата индустрия, в строителство на пътища и в енергийния бранш. В Албания също се популяризира въздействието на Турция.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР