Виена, Австрия. Наш екип от мястото на събитието. През 2014

...
Виена, Австрия. Наш екип от мястото на събитието. През 2014
Коментари Харесай

Тест на най-продаваното SUV в света

Виена, Австрия. Наш екип от мястото на събитието.

През 2014 година японците от Nissan коренно преобразиха своя огромен кросоувър X-Trail. Идеята бе колата напълно да подхожда на последното направление на марката във връзка с дизайн. И макар че мнозина от хардкор почитателите на модела не утвърдиха цялостната смяна, X-Trail се трансформира в най-продаваното SUV в света. Сега от компанията направиха леко ободряване на модела. Първите проби на актуализирания X-Trail се организираха в покрайнините на Виена, а наш екип беше на място на събитието. Ето и усещанията ни.

Екстериор


И тук ръбатите форми от предходните две генерации липсват, само че солидния и невъзпитан дизайн участва. Що се отнася до разликите с миналата трансформация, то те са минимални и се откриват главно в другата и по-голяма радиаторна решетка, променената форма на предните LED светлини и съществуването на адаптивни диодни съществени светлини. Предната и задна брони също са видоизменени, като с това се изчерпват по-съществените екстериорни промени. На пръв взор колата е същата, само че дребните пластични интервенции я вършат да наподобява по-модерна, и по-технологична.

Интериор


В салона има повече промени, като главното, което ни направи усещане е по-добрата сглобка и по-качествените материали. Скърцания и паразитни шумове няма, седалките са по-ергономични, а кормилото - по-удобен. Кормилото на актуализирания X-Trail е напълно ново, като към този момент е скосено в долната си част. Интерес съставлява и автоматизираната пета врата на колата, която се отваря чрез датчици. Ако носите тежък товар с две ръце е задоволително единствено да протегнете крайници си под задната ризница и тя ще се отвори автоматизирано. Иначе пространството е същото - оптимално за класа на средноразмерните SUV-та.

Активна и пасивна сигурност


Тук японските инженери са отделили огромно внимание. В колата са налични голям брой електронни помощници, за следене на мъртва зона, за поддържане на придвижването на колата в избрана лента, за автоматизирано рисково прекъсване, за различаване на пешеходци и куп други. Инженерите от Nissan споделиха с нас, че системата Propilot, която дава отговор за самостоятелното ръководство на колата е подготвена, само че няма да се предлага през цялото време на продажбите на актуализирания X-Trail. Тя ще се появи като алтернатива през идната година.

Двигатели и ходови характерности


Новият двулитров дизелов мотор към този момент предлага мощ от 177 конски сили и 380 нютонметра, само че той беше показан малко преди лансирането на обновената версия. Той е най-оптималният вид съгласно нас за X-Trail, а и се предлага дружно с CVT-трансмисия и 4х4 предаване. На процедура, се оказва, че при фейслифта няма нови елементи. Освен този мотор в гамата са налични 1.6-литров дизел от Renault, който се оправя обичайно със относително тежка каросерия, не е толкоз динамичен, само че пък е доста пестелив. Бензиновият мотор е с размер 1.6-литра, с турбокомпресор е и предлага доста добра динамичност. Мощността му е 163 коня, само че минусът при него е, че може да бъде поръчан единствено с механична скоростна кутия.

4х4


All Mode 4x4-i системата има три режима на работа - автоматизиран, при който водещи са предните колела, само че при загуба на сцепление електроника автоматизирано и незабавно трансферира въртящ миг и към задните колела. При втория, диференциалът може да се заключи, като по този начин разпределението на нютонметрите е 50:50, а при третия наложително вършиме автомобила единствено с предно предаване. От усещанията ни можем да кажем, че във връзка с тежък off road новият X-Trail отстъпва минимално на "по-ръбатият си " предходник, само че пък за сметка на това стабилността при динамично шофиране е доста нараснала.

Динамика и непоклатимост


За задачата се грижат две съществени и иновационни системи. Active Ride Control - следи пътя за неравности и подава краткотрайни спирачни импулси, с цел да ги компенсира. За стабилността в завои пък съществена роля играе Active Trace Control. Тази система посочва скоростта, ъгъла на въртене на кормилото, натискът върху педала на спирачката и отварянето на дроселовата клапа, като при потребност подава спирачни импулси, само че този път единствено на вътрешните на завоя колела. В резюме ще кажем, че новото SUV е идеално за лека пресечена околност, а на асфалт се чувствате съвсем като в лек автомобил. Вътре е пространно, а място за багаж напълно не липсва.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР