Виена, Австрия. Наш екип от мястото на събитието. Изключително модерният

...
Виена, Австрия. Наш екип от мястото на събитието. Изключително модерният
Коментари Харесай

Тест на новия Nissan Qashqai

Виена, Австрия. Наш екип от мястото на събитието.

Изключително модерният през днешния ден авто клас на така наречен кросоувъри има относително къса история. Първите такива коли, RAV4 и CR-V, излизат в края на 90-те, само че сегмента добива известност с появяването на Nissan Qashqai. От тогава до през днешния ден, точно този кросоувър се явява един от законодателите в класа в Европа и постоянно е в челото по продажби на кросоувъри.

Последната му рационализация към този момент е реалност, а екипът ни имаше опция да участва на първите проби на актуализирания Qashqai. Още на "първо четене " можем да кажем, че за 10-те си години живот моделът е еволюирал до изцяло зрял автомобил. Екстериорните и интериорни промени не са доста, само че пък за сметка на това са навръх място. Под обвивката обаче е поработено много.

Екстериор


В гастрономията съществува понятието "балансиран усет ", което в тази ситуация умерено може да се приложи към екстериорната визия на актуализирания Qashqai. Автомобилът не е изменен коренно, само че дребните "пластични интервенции " са му се отразили сносно. Фаровете към този момент са по-тесни и издължени, като последното важи и за задните светлини.



Броните също са с друга форма, като по-интересен е редизайнът на задната. Новата радиаторна решетка и другите джанти пък допълват рафинираната картинка на обновената визия на Qasqai. В умозаключение можем да кажем, че дизайнът на осъвремененото второ потомство, който е планиран и създаден в Европа, има всички предпоставки да допадне още повече на почитателите на коли от този клас.

Интериор


Вътре оригиналност са седалките и кормилото. Новият волан е полегат в долната си част, разполага с три спици и както до в този момент е многофункционален. Седалките също са разнообразни, като се характеризират с ергономичност и в това време са с екстравагантна релефна шарка в жанр "моноформ ". Страничната им поддръжка и размера им са оптимални. Огромният панорамен таван (опция) и новата мултимедийна система още повече покачват комфорта в салона.



Спокойно можем да кажем още, че салонът се характеризира със доста възстановяване на качеството на материалите и това на самата сглобка, а най-важната иновация е фрапантно по-добрата шумоизолация. Иначе багажникът не с изключително огромен размер (430 л.) за класа, само че пък е функционален и удобен, а делимата задна седалка и равния под несъмнено компенсират по-малкия размер.

Ходови характерности


Qashqai е първият автомобил, издигнат на новата платформа на Алианса, носеща наименованието CMF. Разликите след обновяването се откриват в осъвремененото окачване и напълно новата кормилна уредба. Благодарение на тези промени, ръководството е по-директно, возията по-стабилна и в същото време по-мека. Кренът в завои също е понижен, като това не е за сметка на клиренса.



Интерес съставлява и още една система, която я имаше и до в този момент, само че тук, с помощта на усъвършенстваната возия се усеща още по-добре. Тя има за цел да обезпечи отличния надзор на шасито. Нарича се Chassis Control и усъвършенства по едно и също време возията и ръководството. Докато системата Vehicle Dynamic Control (VDC) продължава да компенсира сериозната загуба на сцепление при по-ниски скорости и с по-ниски сили.

В същото време Active Trace Control ползва характерно спирачно изпитание върху всяко колело, с цел да поправя траекторията на Qashqai при завиване, осигурявайки по-динамично чувство, само че без да пречи на удоволствието от шофирането. Нещо повече, когато преминавате през вълнообразни повърхности, Active Ride Control ползва леко спирачно изпитание върху обособени колела, с цел да обезпечи хоризонтално състояние на купето, подобрявайки комфорта за всички пасажери.

Двигатели


Що се отнася до моторите, то новия Qashqai се предлага с два бензинови и с два дизелови мотора. Бензиновите са с размер 1.2 и 1.6 литра, а дизеловите са 1.5 и 1.6 литра. Всички се оправят чудесно със относително леката каросерия, само че на нас най-вече ни хареса 1.2-литровият бензинов елемент, защото е пестелив и в същото време много динамичен. За феновете на тежкото гориво предлагаме по-големия дизел.

Един от дребното дефекти за модела е неналичието на автоматизирана скоростна кутия. Новият Qashqai се предлага с безстепенна CVT трансмисия, само че тя е налична единствено за разновидностите с предно предаване. Ако сте почитатели на 4х4 предаването, то ще би трябвало да се задоволите с механична скоростна кутия. Ако това не е проблем за вас и желаете стилен кросоувър, то безусловно обърнете внимание на актуализирания Nissan Qashqai.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР