Виена 10 поредни години оглавява класацията на градовете, които предлагат

...
Виена 10 поредни години оглавява класацията на градовете, които предлагат
Коментари Харесай

Доброто качество на живот повишава цените на имотите

Виена 10 следващи години оглавява класацията на градовете, които оферират най-голям стандарт на живот. Брокерите употребяват този факт като мотив пред евентуалните купувачи и подвигат цените на парцелите. „ Това е доста значимо за нас. Използваме класацията на компанията Mercer, с цел да подчертаем високото качество на живот в австрийската столица. Това е стилен град с богата история, просвета, а на половин час път с кола от него може да се потопите в същински естествени дебри”, споделя медиаторът Кристиан Зомер.

Последните 5 години цените на парцелите в Австрия порастват. Само за третото тримесечие на предходната година е записано покачване от 8% спрямо аналогичния интервал на 2017-а, сочат данните на Централната банка на страната. Във Виена цената на жилищата и къщите се е нараснала с 6.5% за същия интервал.

Анализатори на Централната банка свързват разцвета на пазара с растежа в приходите на популацията, ниската безработица и положителните стопански вероятности на страната. Що се отнася до столицата, то на нея ѝ е „ помогнало” точно челната позиция в класацията на Mercer.

В най-скъпия квартал на австрийската столица – Innere Stadt, цените на квадратен метър жилищна повърхност стартират от 7000 EUR и доближават колосалните 32 000 EUR. Там пазарът на недвижими парцели се развива доста бързо последно време с помощта на плановете за реновиране на старите здания и строителството на нови.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР