Вие вероятно знаете, че освен че е неприятно, лишаването от

...
Вие вероятно знаете, че освен че е неприятно, лишаването от
Коментари Харесай

Лишаването от сън може да ви разболее

Вие евентуално знаете, че като се изключи че е неприятно, лишаването от сън може да има и негативен резултат върху цялостното ви здраве. Но можете ли в действителност да се разболеете от липса на задоволително сън?

Според изследване, оповестено в списание „ Sleep ”, в случай че постоянно не получавате толкоз сън, колкото би трябвало, това може да изключи системите, които са свързани с имунитета, който ви поддържа здрави.

За изследването, учените изследват кръвни проби от 11 групи еднояйчни близнаци, които оповестяват за различаващи се модели на съня. (Тъй като съня може да има генетичен съставен елемент, за откривателите е по-лесно да управляват ролята на генетиката при близнаците в техните заключения) За интервал от две седмици, всеки участник носи на китката си устройство, което следи продължителността на съня.

В края на изследването, кръвната проба на всеки участник се съпоставя с тази на неговия близнак - откривателите са разкрили, че тези, които са имали по-малко сън демонстрират повече признаци на потисната имунна система. Хроничното недоспиване, споделят учените, стопира стратегиите в организма, които са свързани с имунната реакция на циркулиращите бели кръвни кафези. В превод: непрекъснатата липса на сън в действителност отслабва способността на организма да се бори с заболяването.

" Това, което ние демонстрираме, е, че функционалността на имунната система, работи най-добре, когато организма получи задоволително сън, " Натаниъл Уотсън, лекар, водещ създател на проучването, споделя в известие за пресата. " За оптимално здраве се предлагат седем или повече часа сън. "

Според Центъра запревенция и надзор на заболяванията, към една трета от нас получават по-малко от шест часа сън на нощ, - тъй че в случай че сте измежду тази една трета, обърнете се към научни проучвания и препоръки, с цел да получите съня, който ви се поставя. Имунната ви система ще ви благодари за това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР