Вие трябва да сте сред елита на нацията, който води

...
Вие трябва да сте сред елита на нацията, който води
Коментари Харесай

Венцислав Мутафчийски: Лекарите трябва да са сред елита на нацията, а не разпространители на фалшиви новини

Вие би трябвало да сте измежду елита на нацията, който води след себе си другите. С тези думи се обърна към бъдещите военни лекари началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Курсантите от трети и четвърти курс по направление „ Военен лекар” ще преминат едномесечен стаж в топ звената на лечебното заведение, оповестяват от ВМА. Освен лекционните курсове, те ще натрупат опит, работейки един до друг с едни от най-изявените имена в медицината, освен в България, само че и в интернационален аспект.
https://www.facebook.com/mma.vma/posts/4649228335101141
По време на срещата бе наранена тематиката за имунизацията и изгодите от нея. „ Вие би трябвало да бъдете проводниците на тези хрумвания. Не би трябвало да забравяме едни от най-големите достижения на науката изобщо. Вие би трябвало да бъдете въоръжени със познания и то потвърдени познания. И да ги препредавате на вашите сътрудници и на вашите пациенти, а не да бъдете разпространители на подправени вести “. Това съобщи още Мутафчийски и се ангажира, че дружно с екипа си, ще оказват помощ в построяването на бъдещите лекари, тъй че да могат да дадат меродавен отговор на своя пациент и да му разяснят да вземем за пример, че хора с хронични болести наложително би трябвало да се имунизират, а не че това е противопоказание за имунизация, отсече проф. Венцислав Мутафчийски.

Той подчертава върху положителната подготовка за възможните проблеми, които биха могли да настъпят: „ Вие би трябвало да предупредите вашите пациенти, че има опасности и наложително да ги споделите с тях. Защото лекуването е споделена отговорност “.

„ Когато се оповестява съдбовна диагноза, би трябвало да се приказва напълно искрено. На пациента би трябвало да бъдат дадени другите възможности и той да направи своя осведомен избор. Това е доста значимо, тъй като когато отговорността е споделена с пациента, тогава и лекуването може да бъде сполучливо “, посочи още началникът на ВМА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР