Вие сте това, което ядете е напълно вярно твърдение, така

...
Вие сте това, което ядете е напълно вярно твърдение, така
Коментари Харесай

12 храни, които са причина да миришете

" Вие сте това, което ядете " е изцяло правилно изказване, тъй че избягвайте едни от най-миризливите храни, в случай че не желаете да се трансформира в нещо, което нито вие, нито близките могат да понесат.

Парадоксът е, че едни от най-миризливите храни са и най-полезни, а и най-вкусни. Ето за какво не трябва изцяло да се отказвате от тях, само че е добре да ги консумирате, когато се обрисува да сте си сами на дивана след вечеря. 
Друг абсурд е, че има храни, които сами по себе си изобщо не миришат неприятно, само че пък провокират извънредно неприятен и нетърпим мирис, както и газове след потреблението им. 
Ето и кои в действителност са храните, които могат да вмиришат живота ви:
Аспержи
Характерно след потреблението на аспержи е, че урината ви мирише в следствие от създадените сярни съединения, надлежно и дъхът ви не е ослепителен заради същата причина.


Яйца
Ако прекалите с количеството яйца, шансът да имате извънредно миризливи газове е голям заради формираните сярни съединения в организмва ви. Освен това дребен % от хората имат генетично заболяване, наречено триметиламинурия, което води до неспособността на организма да разгради сярата и може да докара до чувство за рибна миризма.
Чесън
Дори и дребното количество чесън, което сте консумирали може да утежни съществено дъха ви, като миризмата даже се отделя и през порите на кожата, оосбено при щедро потене. 

 Добави изложение
Зеле/Брюкселско зеле
Само по себе си то не мирише, само че е богато е на фибри, които ферментират в стомаха и основават извънредно неприятни газове. 
Броколи
Подобно на зелето, броколите също са с високо наличие на фибри и сяра и резултатът от тях са газовете с мирис на развалени яйца. 
Къри и всички пикантни храни
Комбинацията от подправки основава страховит усет на ястията, само че топлината при приготвянето им отключва и мощен аромат, който е кадърен да се задържи в устата ви часове, откакто сте консумирали ястието. Една такава фалшификация е кърито. А при разграждането на пикантните храни в стомаха също се отделя съществено количество сяра, което води до неприятни газове. 


Пържени картофки
Мазната и тежка храна лишава доста време на организма ви, с цел да бъде разградена и усвоена. Тоест тази храна се задържа прекомерно дълго в стомаха ви и може да стартира развой на ферментация, което да аргументи изключително неприятен мирис в устата ви. 
Лук
Лука е с високо наличие на сяра и, сходно на чесъна, провокира освен неприятен мирис, само че и неприятна миризма при потене.
Цвекло
То е с високо наличие на метил и при разграждането в стомаха провокира газове с миризма на развалена риба. 
Кафе 
Кафето може да изсуши устата ви, като разреши на бактериите да се развъждат в устата ви, което може да аргументи неприятен мирис. Ето за какво, след потреблението на кафе, е значимо да пиете повече вода и да почистите както зъбите, по този начин и езика си.
Риба
Хората, които имат метаболитно разстройство триметиламинурия, не могат да разграждат избрани протеини в рибите. Това води, както до неприятен мирис, по този начин и пот и урина с неприятна миризма. 
Леща/Боб
Бобовите култури са с високо наличие на фибри, водят по отичане на корема и газове. Ето за какво е значимо да не прекалявате сколичеството, което консумирате от тези храни.

 

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР