„Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате проблемите

...
„Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате проблемите
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Нужни са повече усилия в опазването на горските територии

„ Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате проблемите в тях. Необходимо е още по-активно взаимоотношение сред държавните предприятия и районните дирекции по горите, с цел да се намерят нови и градивни решения, които да имат максимален резултат в опазването на българските гори ". Това съобщи министър Румен Порожанов на работно заседание по проблемите, свързани с опазването на горските територии, което се организира през днешния ден в Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

В съвещанието присъединяване взеха зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, и.д. шефът на Изпълнителна организация по горите инж. Росен Попсавов, както и шефовете на дирекции в МЗХГ, ИАГ, държавните горски предприятия и 16-те районни дирекции по горите.

Предложени бяха промени в нормативната уредба, организацията на работа, възстановяване на техническото и кадрово застраховане за повишение успеваемостта от дейностите по надзор по запазване на горските територии.

„ Отговорно осъществяване на отговорностите от всички чиновници в системата на горите. Оптимизиране на работата за противопоставяне на противозаконните действия в горите и реализиране на по-добри резултати – това е нашата съществена задача “, сподели Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите.

Друг значим въпрос, който се разиска на днешната среща бе снабдяването на популацията с дърва за огрев. На територията на цялата страна са извършени срещи с кметовете на общини. Заявени са нужните количества, които регулярно се обезпечават от страна на държавните горски и ловни стопанства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР