Вие сте съществената част от българската нация. Вие играете жизненоважна

...
Вие сте съществената част от българската нация. Вие играете жизненоважна
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова с изненадваща среща в РСМ

" Вие сте значителната част от българската нация. Вие играете жизненоважна роля за разпространяването на нашата просвета, език и полезности в Македония. Вие имате нашата непоколебима поддръжка. "

Това сподели българският вицепрезидент Илияна Йотова по време на изненадваща среща в Скопие с представителите на българската общественост в районен съд Македония.

Йотова обърна особено внимание и на тежкия случай с пребития Християн Пендиков. Тя акцентира, че управляващите в София наблюдават деликатно следствието на този случай. " Не българските документи, а българското самочувствие те вършат българин ", сподели още вицепрезидентът. Присъстващите поддържаха с възгласи Пендиков и неговото семейство, акцентира локалното издание " Вестимакс ".

В срещата, която се състоя в българското посолство, участваха известни учени, политици, предприемачи и жители .

Преди срещата Йотова се поклони пред барелефа на апостола на свободата Васил Левски, който е подложен пред постройката на дипломатическата ни задача в Скопие. Тя прикани " да следват заветите на Левски и да способстват за напредъка и общото ни бъдеще.

" Правата, за които се бори Левски за настоящи и през днешния ден. По-специално за българската общественост в Македония, която е изправена пред най-различни провокации и битка за своите права, за които България стои непоклатима зад Вас ", сподели още Илияна Йотова.

Според нея от особена значимост е съдействието сред българските културни клубове и гражданските организации. Българската общественост в Македония има богато културно завещание, което заслужава да се празнува и съхранява. Промотирането на българската просвета и обичаи в Македония ще укрепи българската общественост и ще докара до по-близки връзки сред България и Македония, счита още тя. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР