Вие сте под непрекъснато напрежение? Редовно страдате от главоболие и

...
Вие сте под непрекъснато напрежение? Редовно страдате от главоболие и
Коментари Харесай

Билката, която гони стреса и носи… пари

Вие сте под непрестанно напрежение? Редовно страдате от главоболие и стресът ви унищожава? Една малко позната у нас билка може да напарви чудеса за вас. Ветиверът.

Познато още като Chrysopogon zizanioides, това е мощно ароматно растение с тип на трева и пурпурно-кафяви цветове. То се отглежда по земите на Хаити, Индонезия, Бразилия Китай, Япония и Индия, където е известно и под имената кус-кус трева, индийски троскот и " масло на спокойствието ".

Маслото от ветивер има утешителен резултат и оказва помощ за по-лесното съсредоточаване. Затова се употребява при надзор на положения като хиперактивност или недостиг на внимание при децата.

Но най-любопитният факт за ветивера е, че според от региона, в който се отглежда, билката има друго благоухание. Това е от извънредно значение за парфюмеристите, защото те към момента не са разкрили метод по какъв начин нюансите му да се произведат по синтетичен път. Но пък от дълго време са заложили на аромата му. Билката е една от най-популярните нотки в състава на мъжките парфюми.

Едно от най-силните масла от ветивер се среща в Северна Индия, където локалните лечители го употребяват като средство против главоболието и напрежението. По тези ширини от уста на уста се носи и мит, съгласно който растението има силата да усилва финансовото положение. И, може би, тъкмо поради това се употребява точно в мъжките парфюми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР