„Вие сте най-силните посланици на България по света“. С тези

...
„Вие сте най-силните посланици на България по света“. С тези
Коментари Харесай

Славчо Атанасов към спортистите от НСА: Вие сте най-силните посланици на България по света

„ Вие сте най-силните посланици на България по света “. С тези думи ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44-ото Народно заседание и депутат от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти “ Славчо Атанасов се обърна към спортистите, ученици на Национална спортна академия.

По традиция Академията отличи на специфична празнична гала „ Спортист на НСА “ най-изтъкнатите си състезатели и треньор за 2019 година, постигнали триумфи на международни, европейски и държавни шампионати.

„ Златните девойки “ от националния тим по художествена гимнастика, които са студентски в спортната Академия бяха отличени за изключителните им достижения през годината и за издигане престижа на висшето учебно заведение.

Наградата, дружно с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, връчи Славчо Атанасов. Почетни плакети получиха гимнастичките от националния ни тим – самостоятелно, студенти във факултет „ Спорт “ на НСА Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

„ България има свое блестящо лице пред света с две неща – културата и спорта. Те са непокътнатата ни национална марка “, сподели при награждаването си Славчо Атанасов. Той поздрави студентите и състезатели за упорития им труд, тъй като до медала се доближава с цената на доста старания. „ Знам, че не е елементарно – само че пък, както са споделили римляните „ Per aspera at astra “ или „ Чрез компликациите към звездите “, сподели Славчо Атанасов.

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта участва на представянето на фотоизложбата „ Моменти на популярност “, открита директно преди церемонията от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и Джонг Джин-Кю – ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Корея в България. „ Моменти на популярност “ е отдадена на спортните триумфи на състезателите от двете страни в интервала сред Олимпийските игри в Сеул през 1988 и Пьонгчанг през 2018 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР