„Вие сте кметът, направил най-много за образованието в Бургас. Всички

...
„Вие сте кметът, направил най-много за образованието в Бургас. Всички
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа” към Димитър Николов: Никой друг кмет не е правил толкова много за образованието в Бургас

„ Вие сте кметът, направил най-вече за образованието в Бургас. Всички нови практики се вкарват първо тук, а другите градове идват, с цел да черпят опит от нас. Именно заради тази причина, по наше наблюдаване Бургас се трансформира в желан град за приблизително обучение. Това е една от доста аргументи, заради които имате нашата подкрепа”, съобщи ръководителят на профсъюз „ Образование” към КТ „ Подкрепа” – Бургас - Огнян Маринов.

Днес претендентът за нов кметски мандат Димитър Николов показа програмата си за идващите четири години пред членове на КТ „ Подкрепа”. На срещата, която се състоя по покана на ръководителя на Конфедерацията на труда в Бургас - Иван Костадинов, участваха представители на синдикатите от сферите на образованието, опазването на здравето, обществените действия, превоза и индустрията.

„ Благодарим Ви, че постоянно сте ни оказвал помощ и сте изслушвал нещата, които са значими за нашите членове. Ние нямаме потребност от подписано съглашение, тъй като във времето сте посочил, че можем да разчитаме на мъжката Ви дума. Благодаря откровено, че подкрепихте образованието ни по жестомимичен език и ни съдействахте в него да се включат общински чиновници и чиновници от общински предприятия, които работят в изнесени офиси или лечебни заведения. Това е доста скъпа помощ за тези наши съграждани, които са с повреден слух”, добави Костадинов.



От своя страна Димитър Николов показа, че застава пред КТ „ Подкрепа” с почитание и почит, тъй като през годините дружно са осъществили доста сполучливи за Бургас планове. Той показа главните си цели и показа, че неслучайно образованието е измежду главните акценти през идния мандат, защото точно то въздейства на развиването на всички браншове в дълготраен проект.

„ Досега отпускахме всички средства, които сътрудниците от сферата на образованието желаеха, и ще продължим в същата тенденция. Причината е, че по времето на социализма в Бургас имаше един Институт по химия и технологии. Във Варна по същото време бяха разкрити 8 държавни университета, а в Пловдив – 9. Бургас е със 120 000 души по-малък от Варна. Ако създадем една елементарна аритметика на база популацията, тук трябваше да имаме 5 университета. Тогава щяхме да бъдем доста по-напред”, съобщи Николов. Именно заради тази причина той показа, че не пести старания, с цел да предизвиква разкриването на нови висши образователни заведения в Бургас, като даде за образец Медицинския факултет. Николов показа, че остават още 2 процедури преди разкриването на филиал и на Софийския университет в Бургас.

„ Ако другите градове бързат в развиването си, ние би трябвало да спринтираме, с цел да наваксаме пропуснатото и да го надградим. Най-големият триумф за нас е, че поставихме Бургас в центъра на държавното ръководство и никой, нито Министерски съвет, нито Президентството, би пренебрегнал града ни. Няма огромен план, който да бъде занимателен. Всички средства, които желаеме за нашия район и нашия град, привличаме с помощта на престижа, който имаме. Не реализираме безусловно нищо даром”, съобщи Николов.



От своя страна членовете на синдикатите благодариха за свършеното през последните години и обявиха своята поддръжка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР