Вие ставате командири в армия, която в своята близо 1400

...
Вие ставате командири в армия, която в своята близо 1400
Коментари Харесай

Дипломира се 142-ри випуск Добруджански на НВУ Васил Левски

" Вие ставате командири в войска, която в своята близо 1400 годишна история има главната заслуга за оцеляването и съществуването на българската страна, държавност и българската нация. Българският народ в никакъв случай не се е срамувал от своята войска. Тя има дълг - да пази териториалната целокупност, суверенитета на българската страна, живота и просперитета на българската нация ".

Това съобщи вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов по време на церемонията по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск " Добруджански " на Националния боен университет (НВУ) " Васил Левски " във Велико Търново, осведомиха от Министерството на защитата.

Каракачанов посочи, че младите офицери са водачи освен на бъдещите си подчинени, само че и в българското общество . " Имайте това самочувствие, вие го заслужавате. Чакат Ви доста компликации и тествания. Българската войска към момента е в развой на метаморфоза и рационализация. Ще има доста проблеми, които точно вие ще би трябвало да решавате. Не забравяйте вашите подчинени, които ще ви гледат и ще чакат вашия образец ", сподели Каракачанов.

" Вълнувам се, тъй като в редиците на Българската войска за 142-ри път се влива ново попълнение випускници на Военното учебно заведение. Те са випускници на институция с история и потвърдени триумфи в подготовката на командири, подготвени да служат на Родината със познание, храброст и морал ", съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев към курсантите и кадетите от випуск " Добруджански " на НВУ .

В речта си ген.-лейтенант Илиев акцентира, че с обединени старания ще успеем да осигурим по-добро бъдеще за нашата войска и условия за високо професионално самочувствие на българските военнослужещи. Той прикани дипломантите да запазят своя оптимизъм, религия, мотивация за триумфи и сила в годините напред . Ген. Илиев прикани младите офицери да продължат развиването си, да покачват квалификацията си и да бъдат водачи, които служат за образец.

С горделивост и топлина бе изпълнена речта на началника на Националния боен университет полк. Иван Маламов . " Ние от Националния боен университет през днешния ден с горделивост демонстрираме на целия народ, че Българската войска има ново потомство знаещи, можещи и високо стимулирани младежи. Това са випускниците на НВУ " Васил Левски " . Те обичат Майка България и са възпитани в духа на здравите патриотични обичаи. Те са наша горделивост. Те би трябвало да бъдат гордостта на обществото ", сподели полковник Маламов.

Той цитира думите на полковник Борис Дрангов от книгата му " Помни войната - препоръки за боеви офицери ": " Не се задоволявай с това нравствено достолепие, на което си се издигнал, а се стреми към това що още не си достигнал . Почнеш ли да гледаш на себе си със блаженство, то няма да напредваш. Винаги прибавяй, постоянно напредвай, постоянно се усъвършенствай ! "

През актуалната образователна година НВУ приключват 91 курсанти, обучавани по 15 военни специализации. На всички тях ще бе присвоено първо офицерско звание " лейтенант ". Те получиха и образователно-квалификационна степен " бакалавър " по военна и по гражданска компетентност.

Първенец на випуск " Добруджански " е лейтенант Давид Енчев със междинен триумф от курса на образование " Отличен " 5.77 и от държавните изпити " Отличен " 6.00. Неговите пагони му бяха връчени персонално от президента Румен Радев. Военният министър Каракачанов го награди със сабя.

Своите свидетелства през днешния ден получиха и 83-ма кадети, завършващи Професионалния сержантски лицей . Отличник на випуска в дневната форма на образование е младши сержант Стефан Хаджидимов , а в задочната форма - младши сержант Мария Танева . Те бяха отличени от заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.

На церемонията участваха президентът и висш главнокомандващ Румен Радев , заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков , командирът на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров , висши офицери, военни аташета, представители на локалната и държавна власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР