Вие решете от кои продукти да се откажете, за да

...
Вие решете от кои продукти да се откажете, за да
Коментари Харесай

Избягвайте тези 5 храни, за да нямате киселини

Вие решете от кои артикули да се откажете, с цел да се отървете от киселините.

Горчивият или киселеещ усет е явен симптом за появяването на киселини. Към това се прибавя и подуването, безпричинното къркорене, както и чувството за парене в гърлото и постоянно оригване, написа уеб сайтът Dieti.info.

Ако действието на киселините продължи дълго време, се появяват още болежка и дискомфорт, защото e наранена лигавицата на хранопровода.

За да не се стига до такава степен, избягвайте да консумирате:

1. Пържените храни – като се изключи че не са за потребни за цялостното здравословно положение, те предизвикат и появяването на киселини и са причина за честото парене зад гръдната кост, което се дължи на богатото наличие на мазнини.

2. Шоколадът – комбинацията от кофеин, какао, мазнини и стимулатори, от които се подготвя шоколадът, е извънредно неподходяща за храносмилателната система. Именно заради това диетолозите предлагат хората, които се предпразположени към появяването на киселини, да заобикалят шоколада или да го употребяват в извънредно лимитирани количества.

3. Газираните питиета , включително и газираната вода, са измежду главните предпоставки за появяването на киселини. В резултат на погълнатите мехурчета, стомахът се уголемява. Това от своя страна води до повишение на налягането и до появяването на киселини.

4. Мазнините в месните и млечните артикули – мазнините в огромни количества, на които могат да са източник избрани млечни или месни артикули, както и говеждото, свинското или агнешкото месо, също провокират отрицателното влияние на киселините върху лигавицата на хранопровода. Най-добре е да се сортират нетлъсти меса с ниско наличие на мазнини.

5. Кофеинът – той също не се предлага на хората, които страдат от проблеми с храносмилането и по-точно от киселини. Една чашка кафе дневно няма да е съдбовна, само че е по-добре кофеинът и кафето да бъдат сменени от чай от лайка или зелен чай.

Като артикули, които водят до появяването на киселини, не трябва да се пропущат алкохолът и тютюневите произведения.

Инфо: www.dieti.info

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР