- Вие познавате господин Путин много добре, какво мислите за

...
- Вие познавате господин Путин много добре, какво мислите за
Коментари Харесай

Лидерът на Национален сбор в интервю пред Би Би Си : САЩ преместиха Берлинската стена на руската граница

- Вие познавате господин Путин доста добре, какво мислите за него?
- Не го познавам задоволително добре, срещала съм го един път.
- Това е било предходната седмица?
- Да, да. Имахме дълъг диалог с него, час и половина, за обстановката в света и най-много по главната тематика, която е битката с ислямизма.
- Смятате ли, че Западът не схваща добре президента Путин?
- Аз считам, че предходната американска администрация на процедура сложи Берлинската стена на колелца, с цел да я реалокира на съветската граница, тъй като подобен беше ползата на Съединените щати. Беше ли това в полза на европейските страни? Отговорът е " не ". Това е. Ние нямаме никаква причина да водим нова форма на Студена война с Русия. Никаква причина.
- Но, в действителност, сферата на въздействие на Русия ще нарасне още малко, балтийският резултат - също?
- Ние поехме съглашения с Русия в края на Втората международна война и тези съглашения бяха разрушени, тъй като Съединените щати не стопират в продължение на всички тези години да въоръжават и да милитаризират благодарение на НАТО страните по границите на Русия. Така че това беше почувствано от Русия като форма на неприязън. Аз не съм за увеличение на спорове по този метод, за увеличение на враждебността и на военната визия. Мисля, че това са провокации, които извикват реакция, естествено. Украйна е част от сферата на съветското въздействие, това просто е реалност, тъкмо както Канада е част от линията на американското въздействие.
- Ако съветската войска извърши настъпление в балтийските страни или още веднъж в Украйна, ще ги отбрани ли Франция?
- Вие желаете непременно да влезем във война ли? Какъв Ви е казусът - да вършим война? Искате война, желаете спор? Искате да обявим Третата международна война ли? В този миг никой няма предпочитание да води война, никой. Искам да минем през всички хипотези, само че през днешния ден никой с никого не води война, нито желае да води война. Имаше един териториален спор, такива неща стават, с Украйна. Трябва да беседваме с дипломация, да контролираме този проблем и мисля, че гласът на Франция е глас, който има тежест, най-малкото тъй като Франция е Франция, а не някакъв район в Европейския съюз. Но, почтено казано, в случай че вие смятате да предприемете опити да визиите Русия като военна опасност за страните от Европа, ще ви кажа, че ще извършите неточност в разбора.
- Какъв би трябвало да бъде задължението на Франция към НАТО?
- Аз намирам, че Франция би трябвало да излезе от общото командване на НАТО. И съм съгласна, когато Доналд Тръмп приказва, че НАТО е една отживяла конструкция. Защото НАТО е бил основан точно, с цел да се бори против Съюз на съветските социалистически републики, а през днешния ден към този момент няма Съюз на съветските социалистически републики. Знам, че за някои това е неловко, има една страна - Русия, която няма причина да бъде третирана с, по какъв начин да кажа, друг метод. Русия не е провеждала дейности против европейските страни.
- Повече зло или повече положително е направил Путин за света, по какъв начин мислите?
- Въпросът би трябвало да се сложи, откакто първо разберем дали към този момент не е направил зло на Русия. А Русия върви по-скоро в добра посока, с една усъвършенствана стопанска система, въпреки и към момента нежна, само че тя е същинска стопанска система. При всички случаи, това, което виждам, ръководството на Владимир Путин би трябвало да е най-малкото задоволително известно в Русия, с цел да бъде преизбиран непрекъснато в личната си страна на избори. Така че, какво повече да Ви кажа?
- Направил ли е положително?
- Когато се намеси в Сирия против " Ислямска страна ", да, мисля, че това е позитивно, да. Мисля, че в случай че Сирия беше паднала в ръцете на ИД, както Либия падна в ръцете на ислямските фундаменталисти, към този момент нищо нямаше да попречи на разрастването на " Ислямска страна ", на развъждането на тези ислямски фундаменталисти. И, естествено, насреща е Европа. Ние. Така че, да, мисля, че неговата намеса в Сирия е позитивна за сигурността на света.
- Вие не сте правили визити, това значи, че все пак, което направихте, с цел да промените имиджа на Вашата партия, има една токсичност във Вашата партия.
- Това, което аз мога да видя, е една токсичност на това, което ни се постанова. Тази политика, на Меркел, не мислите ли, че е токсична за Европа? Тя пусна да влязат 1,5 милиона имигранти. Това не е ли токсично? Тя постанова остеритет на всички страни в Европа, това не е ли токсично? Тя е токсична. И, апропо, тя става все по-изолирана. Защото, в случай че не друго, огромните политически линии, които аз пазя, са огромните линии, които са защитавани на процедура от господин Тръмп. Те са защитавани от господин Путин. Британският народ сподели, че би желал също да върви в тази линия. В Нидерландия господин Вилдер е единствената партия, която доста е нараснала броя на гласовете си. Има огромно придвижване в Европа, и придвижването е по-скоро, обективно, в духа на концепциите и на визията, които аз пазя.
(Със съкращения)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР