Вие показахте героизъм в мирно време. Показахте, че на Българската

...
Вие показахте героизъм в мирно време. Показахте, че на Българската
Коментари Харесай

Министър Стоянов награди военнослужещи, участвали в спасителни мисии в Турция

„ Вие показахте подвиг в спокойно време. Показахте, че на Българската войска може да се разчита във всеки един миг. Благодарение на вас ние показахме на нашите съседи, че могат да разчитат на нас “.

 

С тези думи министър Стоянов се обърна към наградените.

 

Той напомни, че с помощта на бързата и професионална работа на военнослужещите единствено в границите на два часа на 6 февруари бе основана организация за превозването на техника, избавителни екипи и медици в помощ на прилежаща Турция.

 

Министър Стоянов изрече лична признателност на всеки един от отличените военнослужещи.

 

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов срещна наградените военнослужещи с благодарственото писмо, получено от началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер.

 

В него той показва признателност за скъпата поддръжка, която България е оказала на страната им, както и своите пожелания към българските военнослужещи за здраве и благоденствие.

 

С наградни знаци бяха отличени подполковник Пламен Дончев, капитан Николай Георгиев, майор Мирослав Пипев, капитан Любомир Кирилов, майор Цветан Станимиров, капитан Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР