Вие не сте зад волана от една-две години и смятате,

...
Вие не сте зад волана от една-две години и смятате,
Коментари Харесай

Опитни шофьори ли сте? Изпреварване към оня свят!

Вие не сте зад кормилото от една-две години и смятате, че към този момент имате доста опит в шофирането. По нормалния ви маршрут се движите съвсем на автопилот, спазвате знаците автоматизирано, включвате мигачите без да се замислите. Но по какъв начин бихте постъпили в непредвидена обстановка на пътя, постоянно ли ще вземете вярното решение? 

Всеки път, когато човек се движи по стеснен път, водещ нагоре, сърцето бие малко по-бързо - дали насреща няма да ни налети някои " своеволен " водач. Особено притеснително е, когато разбираш, че от другата страна на хълма в насрещното към тебе идва камион. Ами, в случай че някой желае да го изпревари? Глупаци има доста. 

И по този начин, шосето е с широчина към 7 метра, среща се в хълмиста околност. Пред вас на към 25 метра при втурване с вашата скорост се движи камион. След спускането стартира много стръмно нанагорнище с дължина към 200 метра. Скоростомерът на колата ви демонстрира 70 километра в час. Естествено, поражда желанието да изпреварите, само че на хоризонта внезапно се демонстрира автомобил в насрещното платно. Как ще постъпите в тази обстановка? 

Ето няколко разновидността за деяние. Само единият от тях ще е най-благоприятен, само че кой?

1. Незабавно ще стартира да изпреварвам  

2. Ще изпреваря автомобила веднага, откакто се размина с насрещния автомобил. 

3. Ще се откажа от изпреварването до края на изкачването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР