Вие ли ви се свят вече от предизвикателства във фейсбук,

...
Вие ли ви се свят вече от предизвикателства във фейсбук,
Коментари Харесай

Предизвиквамe ви: 90 дни спорт!

Вие ли ви се свят към този момент от провокации във фейсбук, за които би трябвало да се чудите кои 10 книги ще ви накарат да изглеждате задоволително интелигентни или тъкмо от кой създател беше обичаното ви стихотворение? Предлагаме ви ново, по-интересно и доста по-полезно предизвикателство – 90 дни спорт.

Идеята е на онлайн инструкторката Руми Илиева от. В продължение на 90 дни тя ще ви дава безвъзмездни тренировки, които можете да изпълнявате в домашни условия. Не ви трябват нито специфични уреди, нито доста време, нито каквито и да било средства. Трябва ви единствено хъс, възторг и воля. Предизвикваме ви! Отбелязвайте, че упражнявате и следете кой различен взе участие с хаштаг #FitnessRum.

Какво тъкмо съставлява това предизвикателство?
В продължение на 90 дни до Коледа ще упражняваме по пет пъти седмично. Целта е да не се пропуща нито една подготовка през тези три месеца, тъй че да стартираме 2015 година в най-хубавата си форма и с построен табиет всекидневно да правим физическа интензивност. Тренировките са за осъществяване в домашни условия – от 5 до 30 минути. Защото даже и физическата интензивност да е единствено за 5 минути, се усеща разлика в това по какъв начин се усещаме през целия ден.Струва ли си да се чувстваш провален провинен поради 10 минути лежане на дивана?Всеки работен ден обявявам нова подготовка – видео с извършения, които просто би трябвало да се извършват. Няма потребност от уреди, а единствено две гири, които може да се заменят с бутилки вода... и от дебелоглав всеки ден да се извърши тренировката. Идеята е дори и да не ти се прави, да си кажеш “три месеца ще го върша ”. А по-късно има голяма възможност да стане добър табиет.

Предизвикателството е по тази причина – всеки човек да реализира нещо, а какво тъкмо, се дефинира самостоятелно. Имаме точки, които събираме, в случай че реализираме задачите си, и с които си купуваме хранителни удоволствия – пица, спагети, торта или шоколад...

Защо се заемаш с това?
Според проучване за броя на неспортуващите хора в разнообразни страни България е преди всичко в Европейския съюз със 78%. Искам за три месеца да запаля 70 хиляди българи да стартират да се движат ежедневно дори и единствено за 5 минути. Разчитам на поддръжката на читателите да притеглим хора, които в никакъв случай не са спортували, просто да опитат за 5 минути и по-късно да оценят по какъв начин се усещат през идващите часове. А позитивите са доста: по-добро въодушевление, повече сила, по-голяма продуктивност, възстановяване на общото здраве, по-добър секс, повече предпочитание за живот и занимания – все неща, които са значими за щастието. А нали задачата на човек е да се развива и да е благополучен?

Има ли ограничавания кой може да взе участие?
Всеки човек, който няма лекарска възбрана за физическа интензивност, може да взе участие. Снимала съм всяка подготовка в два разновидността – за начинаещи и за доста тренирани. Всеки избира с кое равнище да се заеме. В тренировките демонстрирам по-леки разновидности на упражненията, тъй че има разновидности за всички.



Защо 90 дни тренировки? Какво се случва с тялото за подобен интервал?
Целта е създаване на табиет, а това няма по какъв начин да стане за няколко седмици или дори за месец. Тренировките не са антибиотик, че да усетиш изгодата след 2 часа. Физическите извършения демонстрират главните си изгоди си след по-голям интервал от време.

През първия месец нормално има мощна мускулна тресчица и ти се желае да не си се захващал, тъй като всичко те боли. Може да не се мине през този стадий, само че хората постоянно желаеме всичко на най-много и рядко някой слуша да стартира последователно, с по-леки извършения, по-кратко (5-10 минути), и едвам откакто се приспособява, да премине към по-трудни извършения и по-дълги тренировки. Тренировките, за които приказвам, са високоинтензивни, т.е. в тях съвсем няма почивки. Целта е за 5 минути да се извърши колкото може повече работа. Затова 5 минути може да се сторят като 60 на начинаещите. Не желая да ги тревожа, а да обясня за какво единствено 5 минути са задоволителни първоначално. Като спре мускулната тресчица, не престават с 10 минути и по този начин нататък… Разбира се, в случай че имат предпочитание.

През втория месец започваме да харесваме това изтезание. Вече няма мускулна тресчица и не лежим в локва пот на пода. Започваме да желаеме още извършения, тъй като тялото се е приспособило към 5 минути стрес и към този момент не ги регистрира като подобен. Все по-често сме в положително въодушевление. Започваме да ценим ежедневните физически старания и се замисляме какво ядем.Тренировките, за които приказвам, са високоинтензивни, т.е. в тях съвсем няма почивки. Целта е за 5 минути да се извърши колкото може повече работа.В началото на третия месец отражението във витрините е станало стройно. Кожата на лицето е по-чиста и гладка. Започваме да описваме на близки и познати с какво сме се захванали. Опитваме се да ги убедим да опитат, само че множеството не желаят. Но все някой ще се възпламени – и в случай че това се случи, ще сме съумели!

Възможно ли е и човек, който не е упражнявал въобще или е прекъснал за дълъг интервал от време, да се оправи?
Разбира се, че всеки ще се оправи. Имам и стратегия за суперначинаещи, която снимахме по европейски план с Министерството на младежта и спорта. Тренировките са леки, приятни и дават резултат. Самото предизвикателство е в малко по-труден вид, само че всеки има право на избор.

Защо онлайн фитнесът е толкоз известен?
Защото пести време и средства и в това време дава резултати. В взаимозависимост от типа подготовка може да се реализират разнообразни цели: възстановяване на здравето, визията, понижаване тежестта, създаване на мускули. Подходящ е както за дами, по този начин и за мъже, няма ограничавания във възрастта, може да се употребяват мебелите като уреди. Всеки има да вземем за пример стол в дома си, върху който пламенно може да се качва и слиза (невероятно аеробно упражнение) или начинаещите да сядат и стават (стяга бедрата, дупето и корема). Такива неща желая да покажа – простички и практични.



Коя е най-хубавата мотивация за хората, които упражняват сами у дома и могат да се скатават?
Ако създадат 10 минути подготовка, по-късно ще са удовлетворени от живота. Усещането е “и през днешния ден съумях, реализирах нещо ”. Ако пропуснат подготовка, ще се усещат отговорни и неуспели. Струва ли си да се чувстваш провален провинен поради 10 минути лежане на дивана? А и в случай че упражняват ще са от тези 22% българи, които го вършат! Никой не желае да е от масата... Нали желаеме да сме разнообразни? Ето опция, за която не трябват нито средства, нито генетичен капацитет на професионален състезател.

Кои пет извършения препоръчваш даже на тези, които са доста заети и нямат съвсем никакво време?
Клек, напади, лицеви опори, набирания и тичане.

За или срещу тежестите?
Силно за! Но обичам и тренировки без тежести като йога и високо интензивна аеробика. От тежест до тежест има разлика. Жените доста се опасяват от тежести, а носят деца по 15-20 кг – това не е ли тежест? После стартират да упражняват и си вземат гирички по 1-2 кг. Дамската им чанта е по-тежка! Като ще упражняваме 5-10 минути, дано да е ефикасно, да се изморим, да се изпотим, да останем без мирис. А не 5-10 минути да размахваме дамската си чанта... Кои извършения биха ни дарили с по-качествен секс или това е мит?
Не съм проучвала в детайли тази тематика... Но ми даваш хрумвания, с които ще притеглим хора за идеята тренировки. Ако кажеш на някого, че с тази подготовка ще усъвършенства секса, ще тренира, и пара ще се подвига!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР