Вие, които заемате страна във война, в която дори разпалилите

...
Вие, които заемате страна във война, в която дори разпалилите
Коментари Харесай

Имате ли акъл да млъкнем малко?

Вие, които заемате страна във война, в която даже разпалилите войната не заемат страна - какъв брой години в казармата имате?

Не се устоя. Трябва някой да попита нещо в тая вакханалия от отзиви, апели, агитация и контрапропаганда, в която ние сме като туземци.

И като туземци ще изчезнем - сред две знаменца на профилната фотография.

Вие всички с мненията за световната злополука и война - какъв брой проблеми в личната си страна решихте, пита Мартин Карбовски в коментар за

Вие, които наричате Русия “бензиностанция с ракети” по какъв начин бихте нарекли личната си страна? Дайте смешна метафора, дали ще можете?

Вие, войнолюбци проклети, съществено ли гасите тоя пожар с бензин, знаете ли кой ще изгори в него, какво споделят вашите тинк-танк групи? И къде ще са вашите тинк-танк групи, когато дойдат действителните танкове, непознати стоманени машини, които сега каните с самун и сол, или каните с провокации и пропаганди?

Вие, които заемате страна във война, в която даже разпалилите войната не заемат страна - какъв брой години в казармата имате? Кой ще ви води война на вас, нешастници, кой?

Вие, които желаете да се забрани трети март - за какъв брой Освобождния станахте причина, че желаете да махнем едно от тях?

Вие, които отново бутате монументи - бутнете всичко и отново ще останете умираща страна, само че към този момент и без монументи.

Вие бълнувате и някой би трябвало да ви разсъни. Плаша се какво пробуждане ще бъде това и по какъв начин около вашето пробуждане от тоя бред ще изгорим всички.

Всички, които говорите налудно и обидно за всяка една от воюващите страни - какъв брой ще струвате, в случай че и вас почнат да ви ругаят, псуват, наскърбяват и подиграват? И подценяват - в един развой в който спечелили няма да има.

Не просто спечелили няма да има - няма да има даже един батальон, който да води война за вашето бълнуване.

Събудихме се в призрачен сън. От тридесет години затъваме в тление и неистина, само че през днешния ден уверено заемаме непозната, нечия страна, правейки се на кардинални или патриоти или просто като хора от кръжок по обич към нуклеарни бомби?

Демографията ли си оправихте, стопанската система ли, свободата на словото ли ви е наред, енергетиката ли ви дава преимущество и самочувствие? Кое тъкмо ви дава право на оценки, апели, поддръжка за тая или оная страна на тая или оная война?

Истински естественият човек при типа на протичащото се би трябвало да замре. Да мисли. Да мълчи. Да спре. Да спре с ескалацията на страха. Да послуша личния си инстинкт за човещина, инстинкт, които не избира страна. И не избира отмъщението.

Задайте си въпроса какво имате вие да им отмъщавате на руснаци, украинци и всякаква сволоч, която попада в клопката на братоубийствена, нелепа кална война?

Кой ви описа живота като приказка за чудовища и почтени?

Чудовище е всеки дръзнал да насърчава тази или онази страна в тази или онази война.

Чудовище е всеки дръзнал да афишира всеки топоним за нова страна и всяка история като мотив за ненавист.

Огледайте се и вижте по какъв начин един спор ще трансформира всички ни в чудовища. И в случай че по този начин ви харесва - за какво не решавате нашия си, познатият ни, матерният ни, отечественият ни спор, вместо да му придавате голяма тежест с непознати послания и подправено съчувствие, гарнирано със сеир към ужасния смут обхващащ планетата.

Колко казуса решихте за себе си и страната си, та почнахте да оправяте Украйна? Че и Русия?!

Трябва да помълчим. Ако всички усти млъкнат - няма да има мотив за оръдейни залпове в тая най-гнусна, непотребна и безчовечен нелогична война.

Само да попитам - имате ли душа и ум да млъкнем малко?
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР