Вие какъв тип родител сте?Всеки човек има право на собствено

...
Вие какъв тип родител сте?Всеки човек има право на собствено
Коментари Харесай

8-те най-разпространени родителски подхода

Вие какъв вид родител сте?

Всеки човек има право на лично мнение във връзка с това по какъв начин да възпитава децата си. Има няколко типа наставнически метод, само че сякаш 8 са най-разпространените стилове в това отношение.

Всеки от тях си има своите плюсове и минуси. Ето ги и тях:

1. Стил хеликоптер

Това са родителите, които кръжат над децата си като хеликоптери, или казано с други думи, те следят децата си под лупа. Тези родители обръщат внимание на всички прекарвания и проблеми на детето си и се намесват, когато считат, че е нужно (тоест винаги). Критиците споделят, че родителите с този жанр на образование са прекомерно ангажирани с наследниците си и се държат доста покровителствено, създавайки едни неуверени деца.

2. Стил мощна обвързаност

Това са родителите, които гласоподават огромно доверие на децата си още от напълно ранното им детство. Тези хора възпитават едни сигурни и самостоятелни хора, като непрестанно им демонстрират своята поддръжка непосредствено или косвено. Тези родители не се тормозят да споделят леглото си със своите наследници, тъй като знаят, че един ден те по този начин или другояче ще се отделят. Тези хора постоянно водят децата си със себе си, където и да отидат.

3. Стил бебето е началник

Този жанр на родителство е доста сходен на горния, само че при него родителите слагат своето дете над всичко в живота си, трансформирайки го в собствен главен приоритет. В този жанр бебето е началник и родителите се преценяват с неговите потребности, нагласявайки личния си режим (на хранене, на спане, на отмора и т. н.), съгласно неговия.

4. Натуралният жанр

Този вид родители имат предпочитание да отгледат детето си отговорно и умишлено и точно по тази причина те обкръжават своите наследници с екологично чиста среда, употребяват биопродукти, хранят децата си със здравословни храни и се доверяват единствено на различна медицина и холистични способи на образование.

5. Стил тигър

Тези родители са доста взискателни и строги. Те имат огромни упоритости за децата си и ги подтикват към академична кариера още от бебешката количка. Този вид родители не оставят децата си и за секунда свободни да си поиграят, защото имат огромни проекти за бъдещето им.

6. Стил свободно развъждане

Този вид родители са тъкмо противоположният на горния. Те оставят децата си сами да взимат решения за живота си и то от напълно дребни. Тези родители имат вяра, че вместо да възнамеряват или провеждат режима и дейностите на наследниците си, те просто би трябвало да им разрешат те сами да изследват света със свое лично движение.

7. Спокойният жанр

Родителите със спокоен метод на образование са склонни да отгледат повече деца, точно тъй като не драматизират самия развой на образование. Този тип родители одобряват децата си такива, каквито са и в никакъв случай не се пробват да ги трансформират. Те се държат с децата си като с равни.

8. Стил давай най-хубавото от себе си

Този жанр на родителство е най-популярен и множеството хора се пробват да следват точно него. Такива са родителите, които са хем привързани към децата си, хем се пробват да бъдат строги, само че обективни, хем обръщат внимание на здравословния метод на развъждане и други Те желаят да възпитат спокойни и самостоятелни деца, само че в това време от време на време се проявяват/намесват като тигри или хеликоптери в живота на наследниците си.

Инфо: www.tialoto.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР