Вие избирате как да я поднесете - топла или студена,

...
Вие избирате как да я поднесете - топла или студена,
Коментари Харесай

Вегетарианска Супа с Киселец

Вие избирате по какъв начин да я поднесете - топла или студена, тъй като ние подсигуряваме, че и по двата метода е извънредно вкусна

Необходими Продукти

● киселец - 700 г (лапад, спанак, коприва)
● свеж лук - 1 връзка
● моркови - 2 бр.
● домати - 1 ч.ч. от консерва
● фиде - 50 г пълнозърнесто фиде без яйца (или ориз)
● олио - 5 с.л.
● фалшификация за чорба - 1 с.л. (ако ползвате)
● червен пипер - 1 ч.л.
● черен пипер - 1 щ.
● сол - на усет
● чубрица - 1 ч.л. суха (по желание)
● вода - 2 - 2.5 л
● картофи - по избор
● чили - по избор
● сухи чушки - 1 - 2 бр. по избор (люти или сладки)

За застройката


● куркума - 1. 5 ч.л.
● лимoнов сок - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Да се заредим с изключение на с пролетно въодушевление, само че и с доста витамини от зелениите, като киселец, лапад, спанак, коприва - в този момент им е времето! Киселеца се почиства, измива и нарязва на дребно.

Лукът също се нарязва на дребно, единият морков на кубчета, а другият се настъргва. В дълбока тенджерка се загрява олиото и с малко вода в него се задушават лукът и морковите. Следват картофите, в случай че слагате, аз - не.

Прибавя се и киселецът и се пържи още 2-3 минути до неговото слягане. Слага се аленият пипер, обърква се и се налива водата. Прибавят се сухите чушки, най-често люти, те придават страховит усет на ястието. Затваря се с похлупак и се оставя да заври.

Щом заври чорбата се изсипват и доматите, поставя се подправката за чорба, посолява се на усет, поръсва се с черен пипер и чубрица и се оставя да ври 15 минути, при полузатворен похлупак.

Във врящата супа се изсипва фидето. Ври още 2-3 минути и се маха от огъня. Затваря се компактно с капака, а от остатъчната топлота фидето се досварява.

И откакто приказваме за чорба, дано я застроим. Размиваме куркумата с лимоновия сок в купа и прибавяме от чорбата, след което връщаме назад в тенджерата. Супата леко се оцветява в жълт цвят.

Застроената с куркума вегетарианска чорба от киселец е доста потребна за изтощения от дългата зима човешки организъм. Но запомнете, че когато употребявате куркума постоянно би трябвало да поръсвате и с черен пипер ястията, единствено тогава тя е в действителност потребна!

При поднасяне, по избор, може да се поръси с чили и гарнира с комат лимон. И тази е от супите, които са вкусни и студени:)

Да ви е вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР