"Вие имате амбиции за вашия бизнес, аз имам амбиции за

...
"Вие имате амбиции за вашия бизнес, аз имам амбиции за
Коментари Харесай

Макрон покани на обяд Зукърбърг и топ технологичните компании и им каза: Няма безплатен обяд!

"Вие имате упоритости за вашия бизнес, аз имам упоритости за тази страна. "

Това сподели френският президент Еманюел Макрон на среща с ръководителите на към 60 софтуерни топ компании, измежду които Facebook, Юбър, Ай Би Ем и Майкрософт, оповестиха международните организации.

Основните тематики на конференцията са отбраната на персоналните данни, правата на служащите, данъчните регулации и по какъв начин интернет колосите могат да употребяват световното си въздействие за общото богатство.

Тази среща бе проведена в миг, когато Facebook, Google и други онлайн колоси са възприемани от ден на ден като хищници, които злоупотребяват с персонални данни, заобикалят данъчно облагане и задушават конкуренцията, означи Асошиейтед прес.

Френският президент направи малко послание на британски пред гостите си, събрали се в градината на Елисейския замък. Сред тях бяха основните изпълнителни шефове на интернационалните компании, в това число Марк Зукърбърг (Фейсбук), Сатя Надела (Майкрософт) и Дара Хосровшахи (Юбър), както и шефове на френски компании.

"Няма безвъзмезден обяд ", пошегува се Макрон и изрази очакване за "откровени и директни " диалози за решение на групови въпроси като климатичните промени и неравенствата.

Макрон, чиято страна се бори за по-голямо данъчно облагане на огромните интернет компании, сподели на гостите преди закрития за медии обяд, че "гратисчийството " не е редно и че би трябвало да се мисли за общото богатство.

Той е един от най-отявлените критици в Европа на данъчните схеми, употребявани от тези компании, които лишават годишно държавните управления от милиарди евро от евентуални данъчни доходи. Макрон отбрани и нападателен нов европейски правилник за персоналните данни, който влиза в действие тази седмица и дава на европейците повече надзор какво фирмите могат да вършат с данните от техните изявления, кликове и търсения, съобщи Българска телеграфна агенция
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР