Вие, датчаните сте пример за отношение към колоезденето и това

...
Вие, датчаните сте пример за отношение към колоезденето и това
Коментари Харесай

Дания е домът на колоезденето, заяви директорът на Тур дьо Франс Кристиан Прюдом

" Вие, датчаните сте образец за отношение към колоезденето и това е една от главните аргументи да дойдем тук. Дания е домът на колоезденето ", сподели Прюдом на конференцията преди първия стадий, който ще бъде по часовник с дължина от 13 километра по улиците на Копенхаген.

Скандинавската страна, известна със мощните си ветрове и равнинния си пейзаж, ще одобри за пръв стадий стадии от " Тур дьо Франс ", а в страната, в която съвсем цялото население се придвижва посредством колела, към този момент нямат самообладание за откриващите три стадия.

Може би най-интересният миг от престоя на Тура на датска територия ще бъде прекосяването на моста на кралица Луис, който всекидневно се пресича от 40 000 колоездачи, правейки го най-натовареното велотрасе в света.

Според управляващите в Дания всеки километър, който жителите преминат на колело, икономисва на хазната по едно евро в здравни услуги.

" Няма значение дали приказваме за кралицата, за продавач на хотдози или за шеф в компания - всички в Дания се придвижват с колело до работа. Когато сме на велосипедите си, всички сме равни ", съобщи пред Ройтерс някогашният играч и сегашен коментатор Ролф Сьоренсен.

" Много датчани мислят за себе си като за колоездачи, тъй като имат велосипед още от най-ранна детска възраст. Това отличава нашите жители ", разяснява шефът на Датската колоездачна федерация Джейн Кофод.

По време на престоя в Дания участниците в Обиколката на Франция ще преминат през 18-километровия мост Големия Белт, който целогодишно е обхванат от мощни ветрове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР