Видяхме какви са пораженията. Пътувайки насам видяхме това, което се

...
Видяхме какви са пораженията. Пътувайки насам видяхме това, което се
Коментари Харесай

България: Хванете Се За Ръце! Днес Ни Удари, Имаше Жертви, Но Ни Очаква Най-Страшното! Радев Обяви: Връхлита Ни

Видяхме какви са провалите. Пътувайки насам видяхме това, което се е случило. Първото усещане, което имаме, че дъждовете са били толкоз огромни, че е нямало по какъв начин да не се случи такова нещо, разяснява министър Радев, представен от Агенция „ Фокус “.

Той означи, че прогнозата е била за количества към 20-30 л/кв. м., по-късно от Министерство на вътрешните работи посредством Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са предизвестили всички области, че ще има 40-50 л/кв. м.

" Оказва се, че тук-там са стигнали до 200 л/кв. м. Това значи, че главната причина за това, което се е случило във всички села, са дъждовете ", съобщи Радев.

" Тук е мястото с сътрудниците да изкажем съболезнованията си на околните на тримата починали. Хубаво е, че са направени всички други неща и не се е случило по-голямо злощастие.

Взети са всевъзможни ограничения, не виждаме бедстващи хора - всички, които са имали потребност, са или в родственици, или в кметствата. Електричество и питейна вода има на всички места. Няма потребност от храна. Пътищата са проходими. Навсякъде има полиция и жандармерия ", сподели още вътрешният министър.

Продължава работата по издирването на изчезналата жена, за която към момента няма данни къде се намира.

Вътрешният министър напомни, че от дълго време е плануван и на 23 ноември ще се състои Междуведомствен съвет за понижаване на риска от бедствията вследствие на климатичните промени. На него ще бъдат обсъждани проектите за дейности и тактиката за 10 години напред.

Министър Валентин Радев, министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и министърът на околната среда и водите Нено Димов на място огледаха най-пострадалите региони в общините Бургас и Камено. Те се срещнаха и с локалните поданици.

В с. Черни връх бе извършено оперативно заседание. Заедно с регионалния шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков, който е и ръководител на спешния щаб, разискаха подхванатите до в този момент избавителни дейности, последващата работа на екипите на местата, наранени от наводнението и възобновяване на естествения живот в обитаемоте места.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР