Видяхме как са харчени пари за лекарства, как са източвани

...
Видяхме как са харчени пари за лекарства, как са източвани
Коментари Харесай

Борисов за поисканата оставка на Плочев: Няма да осигуряваме възможност някой да краде повече

Видяхме по какъв начин са харчени пари за медикаменти, по какъв начин са източвани системите. Няма да осигуряваме опция някой да краде повече ". С тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява от Мюнхен поисканата от здравния министър Кирил Ананиев оставка на шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев.

Оставката беше поискана тази заран, тъй като Плочев работил зад тила на държавното управление като с писмо, адресирано непосредствено до депутатите, изискал актуализация на бюджета на здравната каса поради над 271 млн. лева отговорности към задгранични здравни каси. От пресцентъра на НЗОК дадоха отговор на Ананиев няма пълномощия да желае оставката на шефа на Касата.

Борисов добави, че като се върне в България ще събере на среща всички наранени страни в абсурда. Според него " тази тематика е странна ".

" Не може да се вкара актуализация за над 200 млн. лева на бюджета на НЗОК без да минеш през министъра си. Милиарди сме обезпечили за опазването на здравето в последните години и все някак в здравната каса има дупка ", сподели още министър председателят.

Той добави, че Плочев е бил препоръчан за поста от предходния здравен министър Николай Петров. Според него всеки министър би трябвало самичък да избира екипа си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР