Видяхме, че външната политика на правителството на Просто Киро е

...
Видяхме, че външната политика на правителството на Просто Киро е
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Външната политика на правителството на Просто Киро е писана на македонски компютри. Но важното е „Ники да пътува“…

Видяхме, че външната политика на държавното управление на Просто Киро е писана на македонски компютри и чинно пействана от Весела Чернева. Видяхме, че прайдовете са окей, а националните хора са проблем. И че министър на културата може да стане ултранеадекватен някогашен тенисист с ремонтирано селско читалище, който да бъде запомнен само с изпушената в петък следобяд в министерския кабинет тревица. И Шенген, и еврозоната видяхме, но през крив макарон. Няма ляво – няма дясно. Важното е Ники да пътува.

Това е част откоментара на анализатора Георги Харизанов, който SafeNews разгласява без редакторска нмаеса:

 

В живота си човек би трябвало доста да внимава, когато блъфира. Защото шанса другата страна да ти „ колне “ (от англ. Call – отговарям) блъфа постоянно го има. А от време на време това може да докара до трагични последици за блъфиращата страна. И въобще не приказваме за покер.

Ако замахваш на смешка към Майк Тайсън, би трябвало да си изцяло наясно с вероятността той да се стресне и също да замахне, след което да се събудиш в интензивното поделение със мощно сведен брой на зъбите в устата.

Ако извадиш на някого газов револвер, би трябвало да си изцяло наясно с вероятността той да ти извади военен. И да не се събудиш въобще. А безпомощно да анализирате глупавата обстановка след това със свети Петър и ангелите.

А в случай че си несъстояла се партия в полуразпад, която се трансформира в искрено посмешище за цялото общество, и плашиш с разрушение на държавното управление и избори, би трябвало да си изцяло наясно с вероятността след изборите да останеш с 10-ина народни представители и един Настимир, в случай че въобще успееш да се добереш до Народното събрание.
Защото деликатният разбор на това от каква позиция Просто Киро е толкоз самоуверен и настойчив въобще не е в негова изгода. Нито пък в интерес на Ники, който би трябвало да пътува.

И тъй като обективните условия са следните:

„ Продължаваме промяната “ стартира да изчезва, преди да се е състояла. Партията падна под сътрудниците си от „ Демократична България “ в социологическите изследвания още преди да е почнал истински развой по основаването ѝ. И преди да учреди структурите си най-малко в главните български градове. Което, първо, слага под въпрос изгодата за Демократична България да се явява дружно с Политическа партия на избори и второ, по-важно, изрично не допуска същото систематизиране на избираемите места в листите при едни последващи скорошни избори. От което следва съвсем сигурният към днешна дата извод, че Политическа партия действително се намират на към 20 депутатски места. Независимо дали в обща листа с Демократична България, или след настрана независимо явяване на избори. А с 20 депутати Ники няма да пътува на никое място. Просто Киро – също.

Идеологията на „ Продължаваме промяната “ не е почнала да изчезва, защото в никакъв случай не е съществувала.

Извън неуместните нелепости „ десни цели с леви ограничения “ ние по този начин и не разбрахме каква ще е тази партия във връзка с стопанската система и обществените финанси. По отношение на националните ползи, във връзка с религията и културата. Видяхме, че високата инфлация, задлъжняването, бюджетните дефицити и дупките в приходите са новото обикновено и няма никакъв проблем държавната хазна да е празна и продънена. Видяхме, че външната политика на държавното управление на Просто Киро е писана на македонски компютри и чинно пействана от Весела Чернева. Видяхме, че прайдовете са окей, а националните хора са проблем. И че министър на културата може да стане ултранеадекватен някогашен тенисист с ремонтирано селско читалище, който да бъде запомнен само с изпушената в петък следобяд в министерския кабинет тревица. И Шенген, и еврозоната видяхме, но през крив макарон. Няма ляво – няма дясно. Важното е Ники да пътува.

Видяхме и че мощният човек в Политическа партия се споделя Асен Василев, а не Просто Киро или Ники с пътуването.

И че макар всички старания на Лена Бориславова да се саморазправи с министъра на финансите посредством интриги, доноси и компромати, той сякаш остава единственият политик от тази несбъдната партия, който да бъде възприеман насериозно и от останалите водачи и настоящи лица. И поради поста си, и поради качествата си, и поради фрагментите си, и поради характера. Влиянието и управническите лостове на Асен Василев превъзхождат и тези на Ники с пътуването, и на Просто Киро. И в случай че някой имаше най-малко някаква позиция да блъфира Борисов и ГЕРБ и да поставя на масата претенциите си, това е тъкмо Асен Василев. Който обаче, бидейки доста по-умен от Просто Киро, явно няма никакви сходни планове. И си пътува за разлика от Ники.

Всичко това иде да рече следното:

Въпреки флагрантното нарушаване на предизборните сделки Просто Киро и Ники, който би трябвало да пътува, би трябвало непрекъснато и доста мощно да се надяват Борисов и ГЕРБ да не им „ колнат “ блъфа. И да не ги поканят на едни предварителни избори. Където смяната да се свие на половина, да бъде погълната и намачкана от Демократична България. Ако въобще бъде поканена за взаимно явяване. И след които да имаме още веднъж същото държавно управление, само че с половин или най-вече един министър на Просто Киро и сие. Защото Христо Иванов, имайки политическия инстникт и търпението да се дистанцира от идиотщините на сътрудниците си, няма да им отстъпи цялата власт при положение, а това е съвсем несъмнено, че се трансформира в безспорен водач на цялото обединяване при едно последващо взаимно явяване.

А в случай че Политическа партия бъдат оствирени и отидат на избори сами – е, тогава е несъмнено, че Борисов дефинитивно ще спре да им подвига телефона.

Този път вечно. Защото просто няма да има какво да договаря с тях. И тъй като Демократична България ще са пребогат, рационален и умел сътрудник за едно последващо ръководство, което и без Просто Киро и сие да се брандира като реформаторско, антикорупционно и прозападно.

Един рядко интелигентен човек – създателят и шеф на компанията за роботи „ Бостън Дайнамикс “, неотдавна ми направи отлично усещане с мисълта: „ с цел да можеш да вървиш умерено, би трябвало да се научиш да бягаш “. Тоест би трябвало да си подготвен за доста повече от това, което нормално се изисква от теб, с цел да можеш да се справяш умерено.

А „ Продължаваме промяната “ още не са проходили.

И сигурно не могат да бягат на дълги дистанции в темпото на ГЕРБ, „ Демократична България “ и Движение за права и свободи. И е редно, в случай че там е останала най-малко някаква минимална сериозна маса от мислещи хора, същите добре да си дадат сметка за това събитие. И да поспрат отрано пишман водачите си.

Защото, в случай че има нещо, на което мощно да се надяват, то е блъфът да си остане единствено блъф. Овреме, безшумно и преди едни нови избори, на които да изядат един превъзходен политически кютек от цялото ни общество и да се стопят до шепа депутати, от които да не зависи нищо. И Настимир.

От високо се пада най-лошо, Ники. Приятно пътешестване и умната.

 

Източник – Ретро

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР