Видях този човек от терасата ми да пълзи едва-едва в

...
Видях този човек от терасата ми да пълзи едва-едва в
Коментари Харесай

Историята на този българин, помогнал на бездомник в пороя, ще разтупти сърцето на всеки

" Видях този човек от терасата ми да пълзи едва-едва в пороя, който се изсипваше от най-малко половин час. Вървеше в средата на пътя, а колите го заобикаляха. Дъждът се лееше като из ведро, а никой не му обръщаше внимание, най-малко да го попита по какъв начин е, добре ли е, за какво не се скрие на изсъхнало, до момента в който спре да вали "?

Това написа Боян Иванов, който е снимал скитник, скитащ се в пороя. Той е решил да му помогне, като му е стоплил чорба и му е дал цигари, оповестява Нова телевизия.

Ето какво още споделя мъжът:

" Стоплих малко чорба, сложих в една торбичка консерва фасул с наденица и малко самун и го догоних. Той не беше стигнал доста надалеч, тъй като очевидно има проблем с краката и ходенето му беше доста постепенно. За шанс дъждът понижа, само че индивидът беше подгизнал целия.

Дадох му торбичката с храната, предложих му помощ, превоз, цигари. Веднага хапна топлата чорба, само че повече се зарадва на цигарите. Няколко пъти му предложих да го закарам ненапълно, питах го има ли къде да остане, само че той не ми отговаряше.

Изпуши цигарата и продължи постепенно, само че този път най-малко по тротоара. Не бих очаквал някой да направи сходно нещо за мен, в случай че съм в ситуацията на този човечец.

Просто времената са такива, че всеки се бори и оцелява, даже в случай че би трябвало да съобщи или обърне тил на близък си. Не единствено аз, само че и всеки би се зарадвал, в случай че някой, който има даже и дребна опция, би направил положително за него ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР