Видях нещо във Фейсбук, което е точно определение на случващото

...
Видях нещо във Фейсбук, което е точно определение на случващото
Коментари Харесай

Слави Трифонов видя синовете на Едип в ГЕРБ и ПП

" Видях нещо във Facebook, което е тъкмо определение на протичащото се. " Това написа Слави Трифонов в своя фейсбук, откакто показа саркастичен пост относно синовете на Едип - Етеокъл и Полиник, които се разбрали да ръководят Тива на ротационен принцип. 

Лидерът на Има Такъв Народ припозна в поста точно двете партии - Политическа партия и ГЕРБ, които се разбраха за сформиране на “национално отговорно държавно управление ” с втория мандат и ротационен министър председател. 9 месеца (до края на февруари) то ще бъде ръководено от акад. Николай Денков от ПП-ДБ, а по-късно отпред ще застане Мария Габриел от ГЕРБ.

" А па синовете на Едип - Етеокъл и Полиник - се разбрали да ръководят Тива на ротационен принцип, но Етеокъл, като поцарувал, никак не щял да се ротира, та Полиник събрал войски и тръгнал на поход против него.

И какво? В последна сметка се наротирали взаимно.

Ама то, като си помислим, те били и чеда на една ротация - сред татко им, който в действителност им е и брат, и татко му, който в действителност му е и зет ", гласи постът.

" И апропо хората във Facebook са точното мерило на всичко настоящо ", добавя Трифонов.

В древногръцката митология Етеокъл и Полиник са синовете на класическия драматичен воин и тебанският крал Едип. Те се разбрали да ръководят като се редуват на трона през година. Първи управлявал Етеокъл, само че след първата година той отказал да отстъпи трона. Последвала борба, в която и двамата братя починали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР