Видях дълбока мъка от раздялата с обичан човек, защото Негово

...
Видях дълбока мъка от раздялата с обичан човек, защото Негово
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Патриарх Неофит беше икона на вярата

" Видях дълбока тъга от раздялата с обичан човек, тъй като Негово Светейшество беше облик на Христос и икона на вярата. Той бе образец за благодетелен живот, човек, който подаваше ръка на всеки, който не подминаваше нито насладата, нито болката, човек, с който можеш да споделиш всичко ". Това сподели пред Българска национална телевизия Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

Митрополитите би трябвало да следват достойния образец на патриарха, тъй като във времената на разделяне и войни, в които живеем, тяхна задача е да свидетелстват за единството на църквата, уточни той.

През 2024 година се навършват 1160 години от покръстването на българите и ролята на БПЦ в подтекста на тази годишнина е огромна, сподели митрополит Антоний. Макар българският народ по традиция да е православен, подрастващото потомство има потребност да осъзнае смисъла и смисъла на вярата, счита той.

" Често споделяме, че бъдещето на нацията са децата, подрастващата юноша и това е високотоговорната задача на БПЦ - да просветим във вярата тази подрастваща юноша, с цел да не бъдем очевидци на експанзия, на всички тези безнравствени прояви, които виждаме ".

Опелото на патриарх Неофит ще бъде водено от вселенския патриарх Вартоломей - това е традиция, залегнала в православната черква, изясни митрополит Антоний.

" Първият сред равните възглавява такива траурни събития, както и участва на интронизацията на бъдещите глави на поместните православни църкви. Не виждам нищо неправилно в това. Четохме какви ли не изявления по тази тематика, само че мисля, че тук би трябвало да загърбим страстите и да стоим крепко върху традициите и спазването на устава на православната черква, такива, каквито са завещани от нашите предшественици "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР