Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата

...
Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма закон или резолюция, позволяващи нелегалната миграция

" Видно е от предходните години, че армията си вършеше работата доста добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, присъединяване на армията е неизбежно. Имаме подготвеност в границите на няколко часа да изпратим 400 души, а в границите на 12 часа - още 1000. ".

Това съобщи вицепремиерът по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

България не би трябвало да позволява нито един незаконен мигрант, тъй като има закони. По нито един закон в света - било то Резолюция на Организация на обединените нации, било то - национално законодателство, - никой няма право незаконно да пресича границата.

" Който желае да посети Република България или да пътува, да бъде по този начин добър, както е по закон, да си извади виза, да има документи, паспорт и да отиде на Гранично-пропускателния пункт. Това, което се случва в Гърция, е злополучие. Ние би трябвало да се погрижим това да не се случва в България. Пререканията на Ердоган с Европейски Съюз е от години. Той желае 40 милиарда, с цел да се грижи за тези 3 млн. незаконни мигранти ", съобщи военният министър.

" В този конфликт (третата мигрантска вълна към Европа - б.р.) България е почтена - нито сме правили пролети (има поради арабската пролет - б.р.), нито сме влизали в територията на непознати страни. Длъжни сме да си пазим територията ", безапелационен бе Каракачанов.

На този стадий обстановката е спокойна, към нашата граница няма придвижване, в случай че се наложи, ще предоставим и армейски сили, изясни вицепремиерът по сигурността.

За всеки сигнал, който сме подали на турските управляващи, че към наша територия се движат групи, те са вземали бързи ограничения и тези групи не минават на българска територия, сподели Каракачанов.

По българо-турската граница обстановката е спокойна, споровете са по гръцко-турската граница. Когато стане напечено, е видно - от предходните години 2015-16-17-та армията си вършеше съвършено работата на границата. Ако не дай си Боже, се случи това, което става с Гърция, присъединяване на армията става неизбежно, безапелационен е Каракачанов.

По думите му българското държавно управление има ясната визия, че не би трябвало да позволява нито един незаконен мигрант в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР