Видно е, че компанията няма никаква вина. Това заяви Кирил

...
Видно е, че компанията няма никаква вина. Това заяви Кирил
Коментари Харесай

Видно е, че компанията няма никаква вина, заяви Домусчиев за кокаина на „Верила“

Видно е, че компанията няма никаква виновност. Това съобщи Кирил Домусчиев, ръководител на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), по отношение на кокаинът на кораба „ Верила “. Той изясни, че корабът не е бил конфискуват и скоро ще бъде освободен.

Кирил Домусчиев хвърли светлина и върху проблема „ Руен “

„ Корабът “Руен ” за жалост е покорен от пирати, желаят откуп, водят се диалози, от една страна ни оказва помощ българското държавно управление и Министерство на външните работи и търсим подпомагане от всевъзможни интернационалните организации и страни. Сомалийски пирати желаят откуп, а не хути. Искат единствено пари, няма други претенции “, изясни той

По думите му те знаят къде е корабът.

“За страдание военните фрегати не посмяха да се намесят поради риска за човешките животи, което най-вероятно е вярно ”, добави Домусчиев. Той посочи, че има образуван екип от договарящи. “На дневен ред е по какъв начин да освободим “Руен ” от пиратите ”, заяви той.

Домусчиев разясни, че корабът е трябвало да качи въоръжена защита на борда, само че са го делели 12 часа от това

Именно в този интервал пиратите са се качили на кораба. Той посочи, че по тяхна информация моряците са добре и са здрави.

Домусчиев разяснява и случая с кокаина, открит на борда на кораба „ Верила “. Българският транспортен съд „ Верила “, благосъстоятелност на Параходство „ Български морски флот “ беше арестуван в ирландското пристанище Фойнс и локалните управляващи го проверяват за хипотетичен трафик на опиати.

“На корабите по света на разнообразни корабособственици, всеобщо се търсят разновидности от престъпни структури и разновидности, защото е ясно, че опиатите се транспортират по море. Това не е нито първият, нито последният случай със международното мореплаване, където е употребен транспортен съд на дадена компания от престъпни детайли, които за наслада за арестувани и се надавам да получат своите присъди ”, разяснява Домусчиев.

Той посочи, че се въздържат от мнения по тематиката, тъй като сега се води разследване, само че увери, че те оказват цялостно подпомагане по случая

“Корабът ще бъде освободен, всичко друго са спекулации. С освобождението на кораба е видно, че компанията няма никаква виновност, защото в случай че компанията имаше виновност, корабът щеше да бъде иззет ”, разясни той и посочи, че съгласно него корабът ще бъде “освободен всеки миг ”. Домусчиев сподели, че сега текат и вътрешни инспекции.

Но по какъв начин кокаинът се озова на ирландското пристанище?

Корупция в пристанищните управляващи или връзки с ирландската мафия? Това заподозрява „ Айриш Сън “ в своя публикация. Според медията шест общоприети инспекции е минал корабът „ Верила “, който бе задържан в Ирландия, преди митничарите да открият голям товар от кокаин на борда му.

Постоянното придвижване на кораба сред Южна Америка и Канада възбудило интереса на митническите управляващи.

Разследва се и връзката с ирландски кланове на територията на Канада

В Канада се намира Кинахан, или „ Семейството “ – една от най-големите ирландски банди.

Общинският консултант от Лимерик Емет О’Брайън твърди, че още преди 5 години е подал сигнали, че крайбрежията на Ирландия са „ цялостни с кокаин “. Никой обаче не реагирал.

 

Източник: БГНЕС

Още вести четете в категорията България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР