Видният палестински активист Ахед Тамими беше арестуван от израелските сили

...
Видният палестински активист Ахед Тамими беше арестуван от израелските сили
Коментари Харесай

Ахед Тамими: Израелските сили арестуваха палестински активист на Западния бряг

Видният палестински деятел Ахед Тамими беше задържан от израелските сили в окупирания Западен бряг.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > 22-годишната госпожа Тамими е била арестувана през нощта в село Наби Салех, заяви Обществото на палестинските пандизчии.

Израелските военни споделиха на организация AFP, че е обвинена в „ подстрекателство към принуждение и терористични действия “.

Израелските медии оповестиха, че госпожа Тамими е била задържана по отношение на обява в Instagram, който заплашваше да „ избие “ еврейските заселници.

„ [За сравнение] ще кажете, че това, което Хитлер ви е направил, е било смешка “, твърди се тя са написали, като се базират на всеобщото ликвидиране на шест милиона евреи по време на Холокоста от нацистка Германия на Адолф Хитлер, съгласно вестник Haaretz.

Публикацията към този момент не се вижда онлайн, нито пък акаунтът с името и фотографията на госпожа Тамими, където беше оповестена предходната седмица.

Израелският крайнодесен министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир разгласява фотография в X, известна преди като Twitter, която наподобява демонстрира по какъв начин израелски боец задържа Ахед Тамими в спалнята.

Той я упрекна, че показва „ състрадание и поддръжка за нацистките човешки същества в обществените медии “ и се зарече: „ Нулева приемливост към терористите и поддръжниците на тероризма! “ < /p>

Въпреки това майката на госпожа Тамими, Нариман, отхвърли тя да е написала обявата.

" Има има десетки [онлайн] страници от името на Ахед с нейна фотография, с които тя няма връзка “, сподели тя пред Агенция Франс Прес.

Ахед Тамими стана интернационален знак на опозиция против израелската окупация като младеж.

През 2015 година тогавашната 14-годишна беше снимана да хапе израелски боец, който се опитваше да задържи по-малкия й брат.

Две години по-късно тя беше задържана, откакто беше снимана да удря и рита израелски боец по време на конфликт пред дома си. Впоследствие израелски съд я осъди на осем месеца затвор.

Обществото на палестинските пандизчии съобщи, че госпожа Тамими е една от минимум 70 палестинци, задържани при израелски набези в Западен бряг и окупираха Източен Йерусалим в неделя вечерта.

Това усили до 2150 общия брой на арестуваните там от 7 октомври, когато въоръжени бойци на Хамас от Ивицата Газа направиха офанзива невиждана офанзива против Израел, при която 1400 души бяха убити и 240 бяха взети за заложници.

Оттогава Израел непрестанно бомбардира Газа и изпрати сухопътни сили преди повече от седмица за заличаване на Хамас. Повече от 9700 души са били убити в Газа, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

В същото време на Западния бряг се следи обезпокоителен скок на насилието.

Според Организация на обединените нации 141 палестинци са били убити от израелските сили, множеството от тях по време на конфликти, последвали израелски акции за търсене и арестуване или по време на митинги в взаимност с Газа.

В него се споделя, че осем други са били убити от израелски заселници, които правозащитни групи упрекват в ескалиране на акция от насилствени офанзиви против палестинските общности.

Двама израелци са били убити от палестинци през същия интервал.

Около 600 000 евреи живеят в 140 селища, издигнати след израелската окупация на Западния бряг и Източен Йерусалим през Близкоизточната война през 1967 година

По-голямата част от интернационалната общественост счита селищата за противозаконни съгласно интернационалното право, макар че Израел оспорва това.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР