Видният експерт по балканска политика и водещ на психопредаване по

...
Видният експерт по балканска политика и водещ на психопредаване по
Коментари Харесай

Велизар Енчев цунка Лавров: Пази, Боже, от неблагодарни българи!

Видният специалист по балканска политика и водещ на психопредаване по партийната телевизия на Българска социалистическа партия Велизар Енчев изригна с отблъскващ коментар във връзка затварянето на въздушното ни пространство за самолета на кремълския външен министър Сергей Лавров.

Енчев имаше наглостта да съпостави касапницата в Украйна с Руско-турската война от 1877/78 година, само че да се насладим на цялото му изказване:

България, Северна Македония и Черна са отказали на самолета на Сергей Лавров въздушен кулоар до Сърбия. Изводите са извънредно тъжни за неблагодарните българи и показателни за балканските нрави на запад от нас.

Ако Черна гора е отказала кулоар за пътуващия за Белград съветски външен министър, това е позор за сърбите в черногорското княжество. На Берлинския конгрес през 1878 година княжеството е прието за самостоятелна страна, с помощта на пролятата съветска кръв в Руско-турската война (1877 – 1878).

По евроатлантическите стандарти не звучи политкоректно, само че поради историческата истина би трябвало да се изрече - за Сърбия Черна гора и черногорците са това, което за България са Северна Македония и македонците – един народ в две страни!

Ако Северна Македония е затворила небето си за съветския аероплан, това значи две парадоксални неща – че без да се преценява с антируските наказания, членката на Европейски Съюз и НАТО Гърция е дала въздушен кулоар на Лавров.

Второ – че отказалите коридора македонци са си българи, тоест неблагодарни и подли като българите в България.

Наистина е неблагодарно сърбеещото се племе в Северна Македония. Защото, за наше страдание, от десетина години министерството на Сергей Лавров и съветският дипломат в Скопие поддържат мегаломанството на македонизма. И за признателност към Лавров, Скопие не пуска летящия към Белград съветски аероплан. Чисти българи!

А да разясняваме ли българския отвод за въздушен кулоар?

Как да коментираш без яд тази неблагодарна страна, която възкръсна след пет века иго върху костите на хиляди съветски воини?

Стане ли дума за Владимир Путин, от премиера и финансовото му гуру би трябвало да чакаме всичко. За да покажат евроатлантическа преданост, на скорошна конференция в Българска телеграфна агенция двамата съвсем му оповестиха война. И с идиотски усмивки се заканиха на еретиците в Кремъл…

Апропо, каква щеше да е ориста на поробените българи, в случай че през 1877-а Румъния бе отказала кулоар на съветската войска, с цел да стигне до българския бряг на Дунава и нападна турските позиции при Свищов?

Всъщност, по тогавашните международно-правни стандарти, освободителната за нас война не е ли била непровокирана експанзия против Османската империя?

Пази Боже от неблагодарни българи?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР