Видните личности също са имали имали своите предпочитания към храната.

...
Видните личности също са имали имали своите предпочитания към храната.
Коментари Харесай

Любимите храни на седем велики личности

Видните персони също са имали имали своите желания към храната. Някои са били чревоугодници, други са се задоволявали с елементарни и обичайни ястия. Ето някои от обичаните храни на 7 велики персони:

Уинстън Чърчил

Британският министър е бил познавач на положителната храна, а измежду най-любимите му е била чорба от костенурка .

 Чърчил Gulliver/Getty Images

Моцарт
Като същински безгрижник, Моцарт рядко е вечерял вкъщи. Любимата му е храна е била кнедли с кисело зеле.

Алберт Айнщайн

В последните си години Айнщайн се въздържал от яденето на месо, само че през целия си живот е обожавал да яде паста .-->

Джордж Вашингтон

Кетчупът от гъби е измежду обичаните добавки за ястие на Джордж Вашингтон. Той е почнал да го прибавя към храната си по време на военната му работа. И в случай че елементарният кетчуп се прави от домати, то този е от гъби, аншоа и хрян.

Крал Хенри I

Любимата храна на крал Хенри I е и повода за гибелта му. Той е обожавал да яде миноги – животни, които имат назъбена уста, с която смучат кръв от рибите. Но една вечер той изяжда голяма порция от миноги, след което се разболява и умира.

Алфред Хичкок

Кинорежисьорът е обичал да яде къс от шунка, яйца, сол, индийско орехче и пикантен червен пипер. Интересен факт, обвързван с храната, която е ядял е, че в действителност той е ненавиждал, даже се е отвращавал от яйцата, само че очевидно паят е изключение.
 къс iStock/Getty Images
Чарлз Дарвин

Английският академик е обожавал да опитва с усетите на разнообразни екзотични животни . Така да вземем за пример, Дарвин е обичал да хапва месото на броненосец. По думите му, усетът на животното е сходен на този на патицата. Той също е обичал да яде месо от дива котка, като е казвал, че това е най-хубавата храна, която в миналото е опитвал.
 броненосец iStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР