Видинското село Кутово е домакин на Третата национална среща на

...
Видинското село Кутово е домакин на Третата национална среща на
Коментари Харесай

Над 500 танцьори от 3 държави се събират във видинско село

Видинското село Кутово е хазаин на Третата национална среща на танцовите клубове " Веселие ".
На 17 септември в Златорожието край Дунав, танцьори, представители на пет от общо 25 клуба „ Веселие “ от страната, ще покажат благосъстоянието на българския фолклорен танци и ще зарадват и веселят локалното население, сподели Албена Борисова, уредник на видинския клуб " Веселие ", който е хазаин на срещата.
Клубът е основан преди близо 12 години, описа художественият началник Димитър Карчев, а от една година и половина танцьорите са самодейци към Народно читалище " Синя светлина " - село Кутово. Когато създавахме танцов клуб „ Веселие “, концепцията ни бе да радваме и веселим хората в дребните обитаеми места, да покажем хубостта и благосъстоянието на българския национален танц, показа Албена Борисова. Последваха участия на танцовия ни клуб в чужбина-Сърбия, Турция, Румъния, получихме редица награди, медали, грамоти. Тогава се роди и концепцията всички сходни клубове в страната да се обединим и организирахме първата си национална среща в Стара Загора преди две години.
Над 500 участници и посетители се чака да се включат тази събота във веселието по време на Третата национална среща във видинското село Кутово, сподели още Борисова. Сред участниците, които ще потопят публиката в магията на българските национални танци, са танцови самодейни и детски сформира от България, Сърбия и Румъния, фолклорната група при национално читалище " Просвета " село Гъмзово, танцови клубове " Веселие " от Стара Загора и Хасково, сформира от градовете Берковица и Средец, Ансамбъл " Дунав " Видин и Ансамбъл " Дунав " Лом.
За положителното въодушевление ще се погрижи Бреговската духова музика, шествие ще създадат група гайдари. Специални посетители на срещата са румънската национална певица Мария Капитанеску, Лора Асенова и оркестър „ Видин “,  Виктория Васкова, медалист от Копривщица и певицата Райна./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР