Видинските зърнопроизводители излязоха на протест с над 30 тежки машини,

...
Видинските зърнопроизводители излязоха на протест с над 30 тежки машини,
Коментари Харесай

Видински зърнопроизводители излязоха на протест с тежка техника

" Видинските зърнопроизводители излязоха на митинг с над 30 тежки машини, с цел да защитят българското произвеждане на зърно и против нерегламентирания импорт от Украйна ".

Това заяви Жечко Андрейнски, ръководител на видинската конструкция на Националното асоциация на зърнопроизводителите. Над 57 зърнопроизводители от Видинска област се включиха в протестното шествие със своите селскостопански машини, които минаха по авансово одобрен маршрут с развети флагове и плакати, закачени на техниката. 

С митинга си зърнопроизводители от Видинско поддържаха своите сътрудници от 14 български града , които също излизат на митинг.  Подобни митинги, сподели още  Андрейнски, се провеждат взаимно в няколко страни, отпред с Вишеградската четворка, допълнена от други страни като Румъния, Хърватия, Молдова.

" България също взе участие в този интернационален митинг, който е проведен в поддръжка на земеделските производители в целия Европейски съюз и е подбуден от високата инфлация, която настъпи през последната година. Българските аграрни производители стачкуват против нерегламентирания импорт на зърно от Украйна, и против високите цени на горивата, торовете и препаратите ", добави Жечко Андрейнски.

Той съобщи, че българските зърнопроизводители не получават дотация, както другите аграрни производители в поддръжка на претърпени вреди поради войната в Украйна. 
Членове на асоциацията се събраха до паметника на Христо Ботев.

Оттам потегли и шествието със земеделска техника, развети български флагове и плакати, по бул. " Панония " в посока Дунав мост 2. Протестът бе съпроводен от полицейски патрул и мина спокойно, без произшествия и блокиране на пътни артерии.

Жечко Андрейнски прочете Декларация от името на протестиращите, от Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на земеделските кооперации в България, в която се осъжда неналичието, съгласно зърнопроизводителите, на ефикасни дейности от страна на националните управляващи за отбрана на българското зърнопроизводство и българските консуматори във връзка със засиления импорт на зърнени и маслодайни култури от Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР