Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за обезпечаване на реда

...
Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за обезпечаване на реда
Коментари Харесай

МВР - Видин с препоръки за безопасност по празниците

Видинските служители на реда и огнеборци започнаха ограничения за застраховане на реда и сигурността по време на Великденските празници.
Пътна полиция насочва рекомендации за безвредно придвижване.
Комисар Петър Петров – шеф на отдел „ Охранителна полиция “ в ОДМВР-Видин и основен контрольор Стилиян Пешев – шеф бранш „ Превантивна и контролна активност “ в РДПБЗН-Видин показаха информация за подхванатите организационни и превантивни ограничения.
Предстоящата поредност от празнични и почивни дни, по отношение на отбелязването на огромния християнски празник Великден, са мотив чиновниците на полицията и пожарната да подхващат спомагателни ограничения. Целта ни е да подсигуряваме публичния ред и сигурността на жителите и гостите на района, уточни комисар Петров.
Началниците на районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула организираха срещи с представители на локалната власт, на които съгласуваха взаимни дейности при провеждането на мероприятия, свързани с празниците, в обитаемоте места на региона. На работна среща в регионалната дирекция с представителите на охранителните компании уточнихме механизмите за взаимоотношение по сред ни. Засилени наряди и полицейска защита ще има в регионите и обектите, съсредоточаващи голям брой хора при църковните церемонии. Планувано е провеждането на профилирани полицейски интервенции по другите посоки на активност, целящи застраховане на публичния ред и сигурността във Видин и останалите обитаеми места. Регулярни инспекции ще се правят в питейните и увеселителни заведения. Ще се ревизира защитата и режима за недопускане на малолетни и малолетни гости. Проверките ще целят и секване разпространяването на опиати, нередовна акцизна стока, както и попречване на хулигански прояви, изясни началникът на отдел „ Охранителна полиция “.
За обезпечаване на сигурността на придвижване, чиновниците на бранш "Пътна полиция " също са възнамерявали съответни дейности и превантивни ограничения. В първия и последния от поредицата почивни дни, поради упования натоварен трафик, пътни служители на реда ще управляват, контролират и подкрепят придвижването на моторни транспортни средства. На 28 април – неделя, ще се организира профилирана полицейска интервенция под надпис „ Алкохол, опиати и недееспособност “. В този ден ще има засилен надзор по третокласните и общински пътища. Униформените ще подхващат и превантивни дейности, с изключение на контролни такива, ориентирани към велосипедистите и мотоциклетистите. Със стоплянето на времето техният брой доста се усилва, както в секторите сред Видин и околните села, по този начин и в дребните обитаеми места.
Комисар Петров моли към всички участници в придвижването да бъдат дисциплинирани на пътя, да съблюдават прецизно разпоредбите, да бъдат деликатни и толерантни. От 1 януари до 31 март 2019 година на територията на област Видин са регистрирани 79 произшествия. Тежки от тях са били 15, с три жертви и 16 ранени. Само през първото тримесечие на годината при инспекции по пътищата в региона пътните служители на реда са установили 4870 нарушавания, за които съставили 1333 акта и 2197 фиша.
Главен контрольор Стилиян Пешев посочи, че през последните седмици огнеборците са инспектирали 52 православни храма (църкви, манастири и параклиси) в района, както и осем хотела в регионалния град. Нарушения не са установени. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите. От 22 часа на 27 април до 2.00 часа на 28 април екипи със профилирани коли на противопожарните служби от Видин, Белоградчик и Кула ще дежурят в регионите на огромните църкви и манастири. Огнеборците напомнят: бъдете деликатни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, основават съществени предпоставки за пораждане на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без контрол, пламъкът елементарно се трансферира от един предмет на различен.
При незабавни случаи сигнализирайте на тел.112!
Видинските служители на реда и огнеборци пожелават светли и спокойни празници на всички поданици и посетители на региона.
Регионален представител на Министерство на вътрешните работи
ОДМВР – Видин
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР