Видинските общински съветници приеха рекордните 55 предложения, включени в дневния

...
Видинските общински съветници приеха рекордните 55 предложения, включени в дневния
Коментари Харесай

Община Видин тегли кредити за образователна и градска инфраструктура

Видинските общински съветници одобриха рекордните 55 оферти, включени в дневния ред на извършеното през днешния ден съвещание.
След къс спор бяха утвърдени предложенията за поемането на общински дълг за финансиране осъществяването на плановете " Основна реорганизация на централна пешеходна зона " и "Подобряване положението на просветителната инфраструктура в град Видин ". Мотивите за изтегляне на заемите са, че община Видин не разполага със личен свободен запас за дефинитивно заплащане, с което да обезпечи разплащането към компаниите реализатори на дейностите. По- огромната част от средствата за осъществяването на плановете са обезпечени по оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020.
"Важни са всички решения, само че като по-значими бих отбелязал поемането на отговорности по отношение на осъществяването на плановете за реконструкцията на централната пешеходна зона и модернизацията на просветителната инфраструктура в двете учебни заведения - "Цар Симеон Велики " и ПМГ "Екзарх Антим Първи " от Фонд "Флаг ", обезпечаване на процедурите за фамилии с репродуктивни проблеми ", разяснява по-късно кметът Огнян Ценков.
Повечето оферти бяха за продажби в квартал "Нов път ", както и за промени в просветителната сфера- до 6 септември е належащо да бъдат подадени оферти до МОН във връзка със средищните детски градини и учебни заведения.
По-късно на среща с представители на медиите, Огнян Ценков разяснява тематиката със заплащането на медицинските служащи в МБАЛ "Св. Петка “.
"На изключителното съвещание, което се организира на 9 юли, се одобри решение, което е незаконосъобразно заради своето наличие и заради събитието, че не бе признато с нужния брой дали своят вот "за “ общински съветници – 19 (поименно, с подпис), тъй като има предписание с общинско имущество и с финансови средства. Тогава бях безапелационен, че ще подам тъжба до Административен съд. Не съм го направил заради събитието, че регионалният шеф на Видин апелира. “
Огнян Ценков сподели, че в случай че решението е законосъобразно и би трябвало да се отделят средства от бюджета на Община Видин за нарастване на заплатите на медицинските служащи, то това биха могли да бъдат средствата от трудовите хонорари на общинските съветници – вносители на предлагането. Те не са изплащани от два месеца и общинските съветници сами би трябвало да решат– ще се лишат ли от своите хонорари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР