Видински ученици научиха какви качества трябва да притежава човекът под

...
Видински ученици научиха какви качества трябва да притежава човекът под
Коментари Харесай

Видински ученици научиха какви качества трябва да притежава човекът под тогата

Видински възпитаници научиха какви качества би трябвало да има индивидът под тогата, оповестиха от Администратвния съд в града. Проведоха се лекции по просветителна стратегия „ Съдебна власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ през образователната 2020/2021 година с учениците от 11 клас на ПГ„ Проф.д-р Асен Златаров “. За „ Човекът под тогата “ и за специалността на съдията, описа арбитър Панталеева. Тя показа моменти от своята професионална кариера и обърна внимание, на главните етични правила, от които се управляват магистратите в своята работа, а точно безпристрастност, самостоятелност и правдивост.
Лекторът, арбитър Биляна Панталеева, съумя да завладее вниманието на учениците от 11 клас на ПГ„ Проф.д-р Асен Златаров “, още от първата минута, употребявайки методите на самодейната връзка с децата. Те схванаха, че може да стане арбитър всеки, който е български жител, със здрав разсъдък, не е направил преднамерено закононарушение, за което да е бил осъждан, има висше обучение "Право ". Младите хора научиха за всички стадии, през които би трябвало да преминат, с цел да могат сполучливо да се осъществят като магистрати. Освен, че на наличен и понятен език се срещнаха с „ Човекът под тогата “ и качествата, които би трябвало да има един арбитър, учениците имаха опция да облекат и същинска съдийска роба. Изключително висок прочувствен заряд провокира и четенето на клетвата на съдиите като детайл от цялостния развой на започването на работа като арбитър.
Единадесетокласниците посетиха и Съдебната палата на Окръжен съд-Видин, където се организира „ Ден на отворените порти “ под надпис „ От обвинен до наказан “.
Разходката из институциите мощно се хареса на младежите, както и вероятността „ Човекът под тогата “ да е някой от тях.
Финалната лекция по просветителна стратегия „ Съдебна власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ през образователната 2020/2021 в Административен съд-Видин, следва на 28 юни, с най-малките участници - възпитаници от 8 клас на ПГ„ Проф.д-р Асен Златаров “ с лектори арбитър Нели Дончева взаимно със арбитър Дияна Дамянова от Районен съд-Кула.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР