Видинчанин стана жертва на телефонна измама, съобщиха от областната дирекция

...
Видинчанин стана жертва на телефонна измама, съобщиха от областната дирекция
Коментари Харесай

Поредната измама! 8 бона полетяха от тераса

Видинчанин стана жертва на телефонна машинация, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин.

В събота към 12 часа на домашния телефон на 79-годишния дядо позвънил мъж. Измамникът се показал като чиновник на полицията, с семейството Георгиев. В диалога мнимият служител на реда убедил възрастния човек да помогне на органите на реда като взе участие в интервенция за задържане на телефонни измамници и наредил какво би трябвало да направи, оповестява " Булнюз ".

Към 14.15 часа, доверчивият човек изхвърлил от терасата на жилището си кожена чантичка с 8 550 лв.. Час по-късно, към 15.10 часа, съобщил за случилото се на тел.112.

По случая работи видинското районно ръководство. Образувано е досъдебно произвеждане, написа ПИК.

За следващ път криминалисти от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи предупреждават никога да не се дават пари, поискани в телефонен диалог от хора, представящи се за полицейски чиновници. Полицията не търси финансово подпомагане от жители при осъществяване на интервенции за задържане на причинители на закононарушения.

„ Получите ли телефонно позвъняване с сходно искане, неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи ”, осведомиха криминалистите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР