Видин. За поредна година в кв. Нов път са проведе

...
Видин. За поредна година в кв. Нов път са проведе
Коментари Харесай

Видин: Победителката в конкурса „Мис Василица” получи своята корона от Огнян Ценков

Видин. За поредна година в кв. „ Нов път ” са организира обичайният конкурс „ Мис Василица ”, отдаден на 14 януари - отбелязването на ромската Нова година. Гости на тържеството бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Цветан Асенов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин .
Десет девойки взеха присъединяване в конкуренцията за короната и дефилираха пред многочислената аудитория в публично облекло. Кметът поздрави всички присъстващи и посетители с техния празник: „ На 14 януари, вие отбелязвате Банго Васил, покровител и бранител на вас ромите, трансформирал се в знак на шанса и вярата. Днешният празник е мотив за забавление, само че и равносметка на осъщественото. Убеден съм, че го посрещате с възприятие на горделивост и задоволство, съхранявайки своите традиции и обичаи, предавайки ги на децата си ”. Той акцентира, че за поредна година участва на обичайния конкурс, на който се избират най-красивите и почтени за купата девойки и изрази удовлетворението си, че мнението на феновете съответствува с това на оценяващите.
Огнян Ценков короняса победителката Камелия Борисова и нейните две подгласнички Жади Александрова и Елза Станимирова от гр. Лом. Всички участнички получиха специфични награди, обезпечени и тази година от Община Видин.
Накрая видинският кмет пожела на присъстващите и техните фамилии здраве, наслада и благополучие през Новата година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР