Видин. Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ Света Петка“

...
Видин. Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ Света Петка“
Коментари Харесай

Видин: Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ „Света Петка“

Видин. Втори следващ митинг се организира пред МБАЛ „ Света Петка “ във Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Протестиращите още веднъж желаеха опазване на целия размер от действия на видинската болница. Инициатор на митинга е Областният съвет на Българска социалистическа партия, а измежду протестиращите бяха Михаил Миков, член на Националния съвет на партията, и Цветан Топчиев, народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ от Видинския район. Към протестиращите се причислиха и група експерти по здравни грижи от МБАЛ „ Света Петка “, които преди месец също стачкуваха пред болничното заведение с искане за увеличение на заплатите. Отново се чуха остри рецензии против управлението на Министерството на здравеопазването и персонално против министър Кирил Ананиев поради концепцията за преструктуриране на отделения и преместването им в лечебните заведения в Монтана и Враца. Протестиращите упрекнаха и управлението на видинската болница, като нарекоха представителите му ликвидатори.
Протестиращите се изправи доктор Борислав Милчев, член на Управителния съвет на МБАЛ „ Света Петка “ във Видин. Той акцентира, че болничното заведение няма да бъде закрита и следва да се прецизира по какъв начин и какъв брой отделения ще бъдат преструктурирани. Д-р Милчев съобщи, че не има вяра да бъдат закрити отделения в болничното заведение. „ Заплатите на медицинския личен състав може да са ниски, само че те се получават постоянно за разлика от врачанската болница, където заплатите са по-високи, само че не се изплащат с месеци “, сподели пред протестиращите доктор Милчев.
Димитър Велков, ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия, съобщи, че следва да се свика изключително заседане на Общинския съвет, на което би трябвало да се вземе решение за бъдещето на МБАЛ „ Света Петка “.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР