Видин. Видин отбелязва духовния си празник – Димитровден, предаде репортер

...
Видин. Видин отбелязва духовния си празник – Димитровден, предаде репортер
Коментари Харесай

Видин: Градът отбелязва духовния си празник – Димитровден

Видин. Видин отбелязва духовния си празник – Димитровден, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Решението за празника на града е взето от общинските съветници през 1993 година, а предлагането за него е направено от към този момент починалия видински епископ Дометиан.
Катедралният храм на Видин „ Свети великомъченик Димитрий “ отбелязва своя храмов празник. Вече 24 години на Димитровден камбаните на църквата „ Свети Димитър “ възвестяват началото на празника, който по традиция стартира с тържествена литургия. Тази година тя ще бъде отслужена от врачанския митрополит Григорий, който е и наместник на овдовялата Видинска епархия, в съслужение със свещеници от града. След края на светата литургия, пред храма ще бъдат осветени флагове на учебни заведения в града. След това с литийно шествие, предвождано от кмета на града Огнян Ценков, митрополит Григорий и други публични посетители на празника, жителите ще стигне от църквата до градския площад.
В 11.00 часа на площад „ Бдинци “ ще стартира формалната гала по издигането на националния байрак, а в 12.00 часа ще бъде открита тържествената сесия на общинския съвет. Празникът ще приключи с концерт на Симфониета Видин и групировка „ София “. От 19.30 часа на площад Бдинци ще има тържествена заря – инспекция.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР