Видин. Във Видин се проведе състезание под мотото Спортът е

...
Видин. Във Видин се проведе състезание под мотото Спортът е
Коментари Харесай

Във Видин се проведе състезание под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

Видин. Във Видин се организира съревнование под мотото „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Ученическото съревнование е взаимна самодейност на Главна дирекция „ Национална полиция “ и Съюза на пивоварите, обезпечил наградния фонд. В игрите участваха шест тима (петокласници и шестокласници) от шест видински учебни заведения - СУ „ П. Р. Славейков “, ППМГ „ Екзарх Антим I “, ОУ „ Любен Каравелов “, СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, СУ „ Цар Симеон Велики “ и ОУ „ Иван Вазов “. Те премериха сили в няколко дисциплини под зоркия взор на жури, формирано от изявени видински спортисти - ръководители на локалните спортни клубове.
За положителното въодушевление на участниците и гостите се погрижиха съставът за национални танци и мажоретките от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Зрителите следиха и атрактивна другарска футболна среща сред тимовете на детски състезателен клуб „ Пегас Спорт “ и полицейски чиновници от състезателен клуб „ Видапол “ при ОДМВР - Видин. Всички участници получиха купи, медали грамоти и дарове.

Събитието почетоха шефът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин, инспекторите Зорница Шуманова, Боряна Томова и Павлин Василев от ГДНП, кметът на града доктор Цветан Ценков, представители на региона, Съюза на пивоварите, педагози, представители на МКБППМН и Общински съвет по наркотични субстанции - Видин.

Кампанията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат ” е част от дейностите на Главна дирекция „ Национална полиция “ - Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на правонарушения, осъществени от подрастващи. Тя е заложена като приоритет в осъществяване на задачите на Националния съвет за предварителна защита на престъпността. Осъществява се във връзка със подписано съглашение със Съюза на пивоварите в Република България за осъществяване на спортни действия, ориентирани към разпространение на физическото образование и спорта измежду подрастващите като опция и метод на живот.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР