Видин. В продължение на едно десетилетие румънски, български и сръбски

...
Видин. В продължение на едно десетилетие румънски, български и сръбски
Коментари Харесай

Полицейски служители от Видин и Враца участваха в отбелязването на 10-ата годишнина на тристранната полицейска операция „Пътен трафик на синя граница“ в румънския град Крайова

Видин. В продължение на едно десетилетие румънски, български и сръбски пътни служители на реда реализират надзор и взаимни инспекции по пътищата в румънския окръг Долж, област Видин и сръбския окръг Зайчар. Това оповестиха от ОДМВР – Видин . Инициативата е на Полицейския инспекторат на окръг Долж – Крайова, и се организира в границите на интервенция „ Пътен трафик на синя граница “ („ Trafic Rutier la Frontiera Albastră “).

Вчера пътни служители на реда от Видин, Враца и Зайчар се включиха в контролните инспекции на пътя Крайова – Калафат (DN 65 Craiova – Calafat) и пътя Крайова - Бекет (DN 55 Craiova – Bechet). Смесените екипи направляваха скоростните режими, използването на алкохол и техническото положение на колите. Проверявани бяха свидетелствата за ръководство на моторни транспортни средства, документите на колите, наложителните застраховки. Българските пътни служители на реда бяха изключително потребни при контактите с водачи – сънародници, както и при инспекциите на наложителните им документи. 123 моторни транспортни средства – 92 автомобила с румънска регистрация и 31 с други регистрации, ревизираха екипите. За установените нарушавания на разпоредбите, регулиращи придвижването по публичните пътища, униформените постановиха 18 наказания, лишиха две свидетелства за ръководство на МПС и четири свидетелства за регистрация на коли.
На тържеството, проведено от Полицейския инспекторат на окръг Долж, за отбелязване на десетата годишнина от старта на тристранната интервенция, участваха шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи – Видин и Враца.

„ Географската непосредственост спомага за нашите обичайни взаимоотношения и ползотворни професионални контакти. Приветствам румънските сътрудници за желанието им да продължаваме и надграждаме съдействието. Заедно сме по-силни пред провокациите в общата цел – успокоение и сигурност за хората от трите съпределни територии на България, Румъния и Сърбия “, акцентира старши комисар Петър Коцин – шеф на ОДМВР-Видин. Висока оценка на взаимната работа и постигнатите резултати даде и старши комисар Янко Янколов – шеф на ОДМВР-Враца.
Трите страни, участници в срещата, бяха единомислещи: българо-румънско-сръбски дежурства ще не престават да осъществят от време на време инспекции по сигурност на придвижването, съгласно интензивността на трафика през другите сезони, на териториите на румънския окръг Долж, сръбския окръг Зайчар и област Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР