Видин. Участниците в шестото издание на велопрехода Дунав Ултра“ се

...
Видин. Участниците в шестото издание на велопрехода Дунав Ултра“ се
Коментари Харесай

Видин: Участниците в шестото издание на велопрехода „Дунав Ултра“ се събраха в празничния ден на обновения площад „Бдинци“ за кратка церемония преди старта

Видин. Участниците в шестото издание на велопрехода „ Дунав Ултра “ се събраха рано тази заран в празничния ден на актуализирания площад „ Бдинци “ за къса гала преди старта. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от Общината. Заместник-кметът на Видин Венци Пасков и основателят на плана „ Дунав Ултра “ Борис Бегъмов посрещнаха колоездачите, които тази година са над 100 и са представители на четири страни – България, Румъния, Германия и Холандия.
Венци Пасков сервира от името на кмета на Видин Огнян Ценков специфични поздравления на Борис Бегъмов и на неговите съидейници за това, че съумяват да трансфорат този план в сполучливо начинание, което притегля хора освен от България, а и от други европейски страни. Той пожела триумф и съобщи, че Общината ще продължава поддръжката си за „ Дунав Ултра “. От своя страна Бегъмов съобщи: „ Изключително съм благополучен да видя толкоз стимулирани, усмихнати, въодушевени хора на посетители на Видин – един от най-впечатляващите български градове “.
Колоездачите стартираха по своя 680-километров маршрут от Видин по поречието на Дунав към Черно море, като крайната точка е Дуранкулак. Най-малкият запалянко измежду тях бе двегодишната Христина от София. Тя се усещаше комфортно на велосипеда на своята майка Бистра Панайотова, която е фен на колоезденето, само че за първи път се включва в „ Дунав Ултра “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР