Видин. The Bridge Fest се провежда за десета поредна година

...
Видин. The Bridge Fest се провежда за десета поредна година
Коментари Харесай

Видин: The Bridge Fest се провежда за десета поредна година в града

Видин. The Bridge Fest се организира за десета поредна година във Видин, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от Общината. Гост на формалното разкриване на юбилейното издание на младежкия фестивал беше кметът на Видин Огнян Ценков. Събитието се организира в палатковия лагер на участниците, наоколо до крепостта „ Баба Вида “. На него участваха също заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов и заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков.
Около 400 надарени младежи на възраст от 14 до 21 години от цялата страна се събраха във Видин, с цел да се включат в над 20 работилници за образни изкуства, архитектура, дизайн, танци, музика и други.
Видинският кмет сподели в своето одобрение: „ Истински съм разчувствуван, тъй като дружно споделяме този празник. За да стигнем до него, бяха нужни голяма сила, старания и обич към идеята “. Той благодари на управлението на фестивала в лицето на неговия шеф Михаил Стефанов и на сътрудниците от Община Видин в лицето на Красимира Елисеева, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции за това, че оказват помощ на надарените младежи да проявят и усъвършенстват своите способности и умения в разнообразни изкуства. В знак на дългогодишното сполучливо съдействие и същинско другарство и във връзка 10-тото юбилейно издание, Огнян Ценков връчи почетен плакет на Община Видин на шефа на фестивала. „ The Bridge се роди във Видин и до момента в който го има, ще стои във Видин. От сърце Ви благодаря, това е един от най-специалните моменти в моя живот. Вярвам, че фестивалът ще пораства и се надявам на нашата визия той да се трансформира в най-големия в този завършек на Европа “ – сподели Михаил Стефанов.
След това кметът зарадва с букет от рози за рождения й ден ръководителката на работилницата по танци Неделя Ганчева, която е част от фестивала през цялото време.
По-късно Огнян Ценков даде изявление на екип от работилницата по писмено кино, с началник Марин Живков. Той пожела на младежите доста вяра и религия в бъдещето, да следват фантазиите си и разбият стандартите по пътя към него.
Кметът се разноски из лагера и посети работилницата за преработване на пластмасови произведения, която е оригиналност в работата на фестивала.
Десетото издание се организира от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са планувани разнообразни събития. Община Видин е осигурила всички нужни условия за престояване на участниците и за осъществяване на заниманията в креативните работилници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР