Видин тържествено отбеляза 112 годишнина от обявяване на Независимостта на

...
Видин тържествено отбеляза 112 годишнина от обявяване на Независимостта на
Коментари Харесай

Видин отбеляза тържествено Деня на Независимостта /снимки/

Видин тържествено означи 112 годишнина от оповестяване на Независимостта на България, оповестиха от локалната администрация.
На площад "Бдинци " пред паметника на Трети пехотен Бдински полк на площад „ Бдинци “ във Видин се организира тържественото честване, което стартира с химна на Република България. Кметът на община Видин Цветан Ценков се обърна към присъстващите:
"Уважаеми съграждани, честваме 112 години свободна и самостоятелна България, датата 22 септември 1908 е съдбоносна за страната ни. Влизайки в европейското семейство на самостоятелните нации, страната ни още веднъж става негов пълноправен член със лична воля и правото да ръководи ориста си. Думите на Манифеста вълнуват със същата мощ и в този момент: "Винаги миролюбив, Моят Народ през днешния ден копнее за своя културен и стопански напредък; в това направление нищо не трябва да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде съгласно както той желае. " това е образец за това какъв брой е значима националната цел за един народ. Честит празник, скъпи съграждани! ", сподели кметът Цветан Ценков.
В знак на респект венци и цветя сервираха градоначалникът, народни представители, представители на държавни и просветителни институции, на партийни организации, на пенсионерските клубове в града. След което тържеството продължи с осъществявания на детските сформира при Народно читалище "Светъл ден ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР