Видин. Сред приоритетите в управлението ни е да подкрепяме и

...
Видин. Сред приоритетите в управлението ни е да подкрепяме и
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: Сред приоритетите в управлението ни е да подкрепяме и създаваме условия за предприемачеството и да вървим напред

Видин. Сред целите в ръководството ни е да поддържаме и сътворяваме условия за предприемачеството и да вървим напред. Това съобщи Огнян Ценков, кмет на Община Видин, на осведомителна среща, проведена от Областен информативен център – Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Темата на осведомителната среща бе „ Предприемачи в деяние. Финансиране на започващ бизнес от еврофондовете “. На нея участваха представители на локалната администрация, бизнеса, обществени предприятия, както и безработни лица, които желаят да стартират собствен личен бизнес. Фокусът е върху разнообразни типове финансови принадлежности, предопределени за подкрепяне на планове, предоставяни от оперативните стратегии „ Иновации и конкурентоспособност “ и „ Развитие на човешките запаси “.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков приветства уредниците и участниците в събитието, като поздрави всички с Деня на Европа, който означаваме на 9 май. Той сподели, че днешната среща е от особена значимост и е потребна за всеки жител, който желае да стартира или доразвие бизнеса си, да дефинира самичък по какъв начин да се развива. „ Тя е от значително значение и за Общината, защото измежду целите в ръководството ни е да поддържаме и сътворяваме условия за предприемачеството и да вървим напред “, съобщи Огнян Ценков. Кметът изрече благодарността си към уредниците и пожела триумф на събитието, като изрази вяра, че резултатите от осведомителната среща ще допринесат за развиването и просперитета на Община Видин и нейните жители.
От „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД показаха финансов инструмент „ Микрокредитиране със споделен риск “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и инструментите по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. Ресурсът на тези принадлежности възлиза на малко над 300 милиона лв. и покрива целия витален цикъл на едно дружество: от най-ранната фаза на идея до финансиране на съществуващи компании с висок капацитет за напредък.
Представителите на определените финансови медиатори -„ Микрофонд “ АД и „ СиС Кредит “ АД, които ръководят запас от 3-4 милиона лв. по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, срещнаха участниците с финансовия инструмент „ Микрокредитиране със споделен риск “ и изискванията за разпределяне на микрокредити на започващи и обществени предприятия с размер на заемите от 5000 лева до 48 895 лева и период – до 10 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР